Economia 05/03/2020

La Fira ajorna Alimentaria i Hostelco fins al setembre

Aquests salons s'havien de celebrar a l'abril i esperaven 150.000 visitants

Ara
1 min
Imatge d'arxiu de la fira Alimentaria

BarcelonaFira de Barcelona ha anunciat aquest dijous que ajorna els salons Alimentaria i Hostelco, que s'havien de celebrar a l'abril, fins al mes de setembre, a causa de l'epidèmia del Covid-19. Així, Alimentaria, un dels salons més importants de Fira de Barcelona, es farà entre el 14 i el 17 de setembre en lloc del 20 al 23 d'abril.

El director general de la Fira, Constantí Serrallonga, ha explicat que s'ha pres la decisió "després d'avaluar en profunditat la situació i escoltar el sector". Alimentaria és un dels grans salons de Fira de Barcelona, que se celebra cada dos anys i que representa un 10% de la facturació de la institució firal, és a dir, uns 21,5 milions d'euros, però que a més té un important impacte econòmic a la ciutat.

A diferència del Mobile World Congress, que es va suspendre, Alimentaria s'ha ajornat fins al setembre, ja que ha explicat que compta amb "altres dates idònies" dins del seu calendari firal. Alimentaria i Hostelco, que se celebren conjuntament, són una de les plataformes més grans per a la indústria de l'alimentació, la gastronomia i l'equipament de l'hostaleria, amb més de 4.500 empreses expositores, un miler de les quals de 70 països diferents, i amb prop de 150.000 visitants, un 30% internacionals, de 156 països diferents.

D'altra banda, la Fira ha informat que de moment es mantenen els diferents salons previstos per a aquest any als recintes de Montjuïc i de l'Hospitalet. Aquest mes de març se celebraran el salons de l'Ensenyament, Futura, de l'Ocupació Juvenil i el B-Travel.

stats