Economia 02/02/2021

Endesa vol produir hidrogen verd a Alcúdia amb una inversió de 52 milions d'euros

La companyia vol fer 23 projectes a Espanya, entre els quals també n'hi hauria un a Maó

ARA BALEARS
1 min
La central del Murterar, situada a l'Albufera.

Endesa ha presentat al Ministeri de Transició Ecològica el seu interès per desenvolupar a Espanya fins a 23 projectes relacionats amb l'hidrogen verd amb una inversió aproximada de 2.900 milions d'euros, segons ha informat en un comunicat. Entre aquests projectes, l'empresa en vol fer un a Alcúdia, on vol invertir 52 milions d'euros per fer una nova planta de producció d'hidrogen verd.

A més, també se'n vol fer un a Maó, Menorca, amb una inversió de 42 milions d'euros. Segons ha destacat el director general de Generació d'Endesa, Rafael González, l'empresa vol posar de manifest "la seva clara aposta per l'hidrogen renovable com a clau en el procés de transició energètica i la descarbonització de l'economia.

El director general ha remarcat que els 23 projectes "estan associats a una capacitat de potència de gairebé 2.000 MW renovables”. Segons han explicat en el comunicat, tots els projectes de producció d'hidrogen preveuen la inversió en parcs de generació renovable dedicats a l'alimentació dels electrolitzadors, encara que no serà en exclusiva, ja que també tenen l'opció d'abocar els excedents d'electricitat generada a la xarxa.

Per la companyia, l'hidrogen renovable "jugarà un paper fonamental en aquelles àrees en què l'electrificació no sigui la solució més eficient o no sigui tècnicament possible en el mitjà termini" i "contribuirà a la correcta regulació d'un sistema elèctric 100% renovable, cosa que aportarà una major flexibilitat i millorarà la seguretat de subministrament".

stats