Economia 16/06/2021

Empreses i autònoms de Palma ja poden demanar ajudes del paquet de 7,6 milions

Es tracta de la primera de les cinc convocatòries pagades pel Govern, el Consell de Mallorca i Cort, que juntes sumaran 11,5 milions

ARA Balears
1 min
Un perruquer de Palma treballant.

PalmaLa convocatòria perquè empreses i autònoms demanin les ajudes directes de la partida de 7,6 milions d'euros per al teixit empresarial de Palma s'ha iniciat aquest dimecres. Es poden sol·licitar telemàticament fins al 7 de juliol a través de la plataforma ajutsmallorca.com.

Se'n poden beneficiar les empreses que desenvolupin la seva activitat a Palma, que tinguin menys de 20 treballadors i una facturació inferior al milió d'euros, sempre que hagi disminuït un 20% durant el 2020. Pel que fa als hotels, hostals, pensions i apartaments, podran demanar aquesta subvenció els que tinguin una plantilla de màxim 50 treballadors. L'ajuda serà de 2.000 euros per a cada centre de treball, amb un màxim de dos establiments per propietari.

Es tracta de la primera de les cinc convocatòries fruit de l'acord assolit a principi de juny entre el Consell, el Govern i l'Ajuntament de Palma. Cada institució aportarà 3,8 milions, que sumen 11,5 milions. Els doblers els gestiona el Consell de Mallorca a través de la Fundació Mallorca amb l'objectiu de minvar l'impacte de la crisi sanitària.

La resta dels doblers els gestionarà Cort a través de les àrees de PalmaActiva (2,6 milions), Cultura (600.000 euros), Participació (210.000 euros) i taxis (840.000 euros). Els 3,8 milions d'euros es complementaran amb els 400.000 euros del pressupost del consistori palmesà.

stats