Turisme
Economia 25/05/2023

eDreams eixuga pèrdues i toca sostre amb un rècord d'ingressos

L'agència de viatges en línia aspira a tornar als beneficis en els pròxims dos anys

2 min
EDreams millora resultats després d’un any de turbulències

BarcelonaMenys pèrdues i més ingressos. Així ha estat l'exercici fiscal 2023 per a l'agència de viatges eDreams, que tot i seguir perdent diners ha disparat fins a un nou rècord les seves vendes. La companyia, que fa dos anys va traslladar la seva seu de Luxemburg a Madrid, va perdre 43,3 milions fins al març del 2023, un 34% menys que l'any anterior, mentre que va disparar les vendes fins als 621 milions, un 47% més. En aquest sentit, el grup aspira a tornar als beneficis en els pròxims dos anys.

Tot això gràcies a arribar a màxims en reserves, amb 16,2 milions, l'equivalent a un 29% més que en l'exercici anterior, que també va ser de rècord, i a un 42% més que abans de la pandèmia. En roda de premsa aquest dijous, el seu conseller delegat, Dana Dunne, ha ressaltat l'assoliment de diverses fites històriques: "Inclosos els nivells més alts de reserves, ingressos i reserves mòbils mai aconseguits en els nostres 24 anys d'història". Les reserves mòbils van representar un 57% del total de reserves de vols, una xifra rècord.

Per a la companyia, aquests resultats també s'expliquen per l'entrada en funcionament del programa de subscripció de viatges Prime, que ha tancat l'exercici fiscal amb 4,3 milions de membres, fet que suposa un creixement del 64% en un any. L'objectiu de l'agència és arribar als 7,25 milions de subscripcions el març del 2025. De fet, el director financer d'eDreams, David Elizaga, ha assenyalat que, tot i el covid i la guerra d'Ucraïna, el negoci ha millorat "molt significativament", sobretot per les subscripcions, que aporten més del 50% dels ingressos. "Som una companyia de subscripció tecnològica que ven viatges. El que determina els resultats és la quantitat de subscriptors que tenim", ha dit Elizaga.

Inversió de 50 milions el 2024

eDreams preveu invertir entre 45 i 50 milions d'euros en el pròxim exercici fiscal, principalment en tecnologia, i en aquest exercici ha invertit en tecnologia i talent, a més d'establir un nou hub tecnològic a Milà, que se suma als ja existents a Barcelona, Madrid, Porto, Palma i Alacant. L'empresa compta actualment amb 1.400 treballadors –300 més que el 2021– i preveu arribar al març del 2025 amb una plantilla de 1.550 persones. Les noves contractacions seran sobretot enginyers, i en la seva majoria per eixamplar l'equip de Barcelona.

stats