Economia 12/10/2020

Consubal ha rebut 550 denúncies per la fallida de Dentix

L'associació de consumidors lamenta "que el Govern no hagués actuat abans" en aquest cas, quan durant l'any 2019 es varen arxivar més de 250 denúncies contra la clínica

Ara Balears
1 min
Clínica de Dentix

PalmaL'associació de consumidors Consubal ha rebut prop de 550 denúncies i peticions d'informació sobre com actuar per la fallida de l'empresa Dentix i ha denunciat la "greu situació de moltes famílies afectades", segons ha informat l'agència Efe.

El portaveu de l'associació, Alfonso Rodríguez, ha detallat que entre els afectats hi ha desenes de famílies amb tractaments que encara no han acabat i que estan pagant grans quantitats mensuals per retornar els crèdits.

Rodríguez ha explicat que hi ha diverses famílies amb fins a sis membres afectats, que havien finançat els tractaments mitjançant crèdits i el seu deute supera els 30.000 euros. El portaveu de Consubal ha lamentat "que el Govern no hagués actuat abans" en aquest cas, quan durant l'any 2019 es varen arxivar més de 250 denúncies contra la clínica.

Rodríguez ha exigit que la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, comparegui i "doni les explicacions pertinents". A més, explica que han presentat un escrit dirigit a la presidenta del Govern, Francina Armengol, perquè habiliti una línia d'ajudes per als afectats que es troben en una situació més greu.

Dentix va iniciar un ascens meteòric l’any 2010, fins a aconseguir una xarxa de més de 300 clíniques dentals, la majoria a Espanya (més de 200), però també a Itàlia, Mèxic, Colòmbia, el Regne Unit i Xile. L’expansió va tenir el punt culminant el 2016, quan Dentix va aconseguir un préstec de 200 milions d’euros del fons d’inversió KKR, aleshores dirigit a escala estatal per Alejo Vidal-Quadras de Caralt, fill de l’expolític del Partit Popular. Finalment, aquest crèdit ha estat un dels detonants del concurs.

stats