Economia 21/12/2020

El Consell de Mallorca destina 700.000 euros a crèdits subvencionats per a projectes transformadors liderats per dones

Es poden presentar projectes d'un import mínim de 10.000  euros i màxim de 100.000

Ara Balears
2 min
Catalina Cladera durant la presentació de la nova línia de subvencions.

PalmaEl Consell de Mallorca ha obert una línia de crèdits subvencionats, amb un total de 700.000 euros, destinada a projectes "transformadors" que estiguin liderats per dones. Segons ha explicat el Consell en un comunicat, es tracta d'una mesura dirigida a dones emprenedores que està inclosa en el pla Mallorca Reacciona.

Aquesta convocatòria va dirigida a finançar projectes empresarials singulars que contribueixen a la transformació del model econòmic i social, que produeixin "canvis positius, significatius i de sostenibilitat mediambiental en benefici de les persones".

A aquestes subvencions hi poden accedir projectes presentats per dones emprenedores autònomes o organitzacions empresarials fundades o liderades per dones; i si té plantilla, ha d'estar formada mínim per un 60% de dones. A més, remarquen que es poden presentar projectes d'un import mínim de 10.000  euros i màxim de 100.000.

Una de les innovacions d'aquests crèdits és que combinen dues fórmules de finançament. Dels 700.000 euros totals, se'n destinen 500.000 a finançar crèdits reemborsables, amb interès zero i a retornar fins als set anys, i 200.000 euros a una altra part de subvenció, un tram no reemborsable que no pot superar el 40% del pressupost aprovat.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, que ha donat a conèixer aquest dilluns aquesta nova línia de finançament empresarial juntament amb la consellera de Presidència, Teresa Suárez, se n'ha mostrat "orgullosa", perquè "enfocam la recuperació econòmica des de les dones, oferim accés a un finançament en condicions que seria impossible aconseguir per altres vies i perquè impulsam projectes que tenen un impacte positiu en la comunitat".

Cladera ha assegurat que "la pandèmia ens ha tornat a mostrar que la crisi té cara de dona". Tot i això, la presidenta ha subratllat que la dona "també pot ser la cara de la recuperació" i per això ofereixen oportunitats des de la promoció econòmica i l'impuls del lideratge empresarial, segons expliquen en el comunicat.

stats