Economia 09/05/2020

La CNMC aprova la fusió de Globalia i Avoris

El nou grup tindrà una xifra de negoci d'uns 3.700 milions d'euros i més de 1.500 punts de venda

Ara Balears
1 min
Seu de Globalia a Llucmajor.

PalmaLa divisió de viatges de Globalia i la d'Avoris han rebut aquest divendres, el vistiplau de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a l'informe de fusió. Es tracta d'una fusió al 50% de la qual sorgeix un nou grup amb una xifra de negoci d'uns 3.700 milions d'euros i més de 1.500 punts de venda.

La fusió va ser anunciada a finals de novembre de l'any passat, poc després que Globalia arribés a un acord amb IAG, la matriu d'Ibèria, per a vendre al grup britànic-espanyola, per 1.000 milions d'euros, la seva aerolínia Air Europa.

La xarxa d'agències de viatges de Globalia, Halcón Viatges i Viatges Equador, compten amb 743 punts de venda i l'àrea Corporate Travel, amb 67 sucursals, sumant un total de 810 oficines, totes elles a Espanya, mentre que la seva divisió majorista està encapçalada per Travelplan i integra, a més, a Marsol, Iberrail i Touring Club.

La divisió minorista de Ávoris, que es compon de les agències vacacionals B the travel brand i B the travel brand & Catai i les corporatives de BCD Travel, compta amb més dels 60 punts de venda a Portugal. Avoris també inclou la divisió aèria del grup Barceló amb les aerolínies Evelop! i Orbest!, que operen des d'Espanya i Portugal amb una flota de sis avions, entre ells un A350-900 i està prevista la incorporació en 2020 d'un altre aparell més d'aquest model.

stats