Macroeconomia

Calviño reconeix que la inflació s'allargarà en el temps

La vicepresidenta assegura que només el 15% del deute espanyol està exposat a la pujada de tipus

Pol Casaponsa Sarabia
1 min
La ministra d’Economia, Nadia Calviño, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEls preus no baixaran a curt termini. La vicepresidenta i ministra d'Economia, Nadia Calviño, ha reconegut aquest dilluns que s'ha de treballar amb un escenari d'inflació que durarà "més temps" de l'inicialment previst. La ministra ha apuntat que "les notícies més recents dels mercats internacionals d'energia no són positives". Tot i això, Calviño ha defensat les accions que ha estat implementant el govern de l'Estat i, de fet, ha assegurat que les mesures que s'han aplicat han reduït la taxa d'inflació, que actualment se situa en el 8,7%, "entre dos i tres punts".

A més, la vicepresidenta ha assegurat al curs d'estiu de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) i la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), que es fa a Santander, que només el 15% de la cartera de deute espanyol està exposat a la pujada dels tipus d'interès, ja que aquesta és la part que s'ha de refinançar aquest any. Calviño ha destacat que "afortunadament" es va aprofitar un escenari de tipus negatius per preparar la "normalització de les polítiques monetàries".

En aquest sentit, la membre de l'executiu central ha defensat que l'economia espanyola està en "una posició sòlida" i ha assegurat estar "forta i preparada" per al futur. D'altra banda, ha aprofitat per recordar "les dades rècord en el mercat de treball", amb més de 20,4 milions de persones afiliades i amb la gran pujada dels contractes indefinits. També ha assegurat que les seves previsions apunten a una millora de les xifres de dèficit i que hi haurà una recuperació de la inversió pública del 9% "davant la gran caiguda" d'aquest indicador a l'última crisi.

stats