Economia 08/06/2020

CAEB reclama més ajudes a l'Ajuntament de Palma: "Ens han donat l'esquena completament"

"Ja està bé d'anar suplicant als polítics que facin alguna cosa, ja està bé d'estar de genolls suplicant mesures de subsistència"

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaCAEB celebra els avantatges de l'entrada a la fase 3, però critica la gestió de l'Ajuntament de Palma i reclama més accions polítiques per facilitar la recuperació econòmica del sector. El president de l'associació, Alfonso Robledo, considera que l'entrada a la fase 3 és una "gran notícia "per als restauradors, "ja que ens permet ampliar l'espai i, sobretot, obrir el flux de persones entre illes i moure l'economia”.

En aquest mateix sentit, el vicepresident de Restauració CAEB, Juan Miguel Ferrer, ha afegit que, a més, “el millor de la fase 3 és que les competències estaran en mans del Govern de les Illes Balears, la qual cosa és molt positiva, atès que han demostrat estar molt alineats amb el sector i entenen perfectament quines són les necessitats que tenim per poder arrancar”. No obstant això, Ferrer ha remarcat que "continuam tenint incertesa en tot allò relacionat amb els ERTO".

A escala local, ha explicat Ferrer, "la situació és molt diferent, ja que a Palma concretament no hi ha hagut empatia cap a la restauració". L'Ajuntament, ha matisat, "ens ha donat l'esquena completament, ja que, entre altres coses, continua cobrant impostos municipals com la recollida d'escombraries i la incineradora tot i que els negocis han estat tancats". A més, també ha criticat que no s'hagi suspès l'Impost de Béns Immobles i l'Impost sobre Activitats Econòmiques. "És cert que l'impost de terrasses ha quedat suspès fins al desembre però, en aquesta situació, no és suficient".

El vicepresident de Restauració CAEB ha explicat que la situació que es viu a Palma contrasta molt amb la que estan vivint altres municipis de la Part Forana i ciutats de l'Estat en què els màxims organismes municipals "han fet tot el que podien per ajudar el sector". En aquest sentit, un categòric Ferrer ha assenyalat que "ja està bé d'estar suplicant als polítics que facin alguna cosa, ja està bé d'estar de genolls suplicant mesures de subsistència".

Segons les dades calculades per la patronal, "si això continua així un 30% dels establiments no arribarà a obrir aquesta temporada a causa de la manca d'ajudes en aquesta crisi" i un percentatge molt alt "tancarà les portes definitivament quan tot això passi".

stats