Economia 05/08/2019

El Banc Sabadell ven la seva promotora immobiliària a Oaktree per 882 milions

L'entitat explica que l'operació generarà un resultat estimat en l'exercici de 23 milions d'euros

Paula Clemente
1 min
La seu del Banc Sabadell, al centre de Barcelona. El banc va vendre ahir dos paquets d’actius immobiliaris adjudicats durant la crisi.

BarcelonaEl Banc Sabadell ha venut la promotora immobiliària Solvia Desarrollos Inmobiliarios (SDIN) i diversos actius (sobretot sòls per a promocions urbanístiques) al fons Oaktree per 882 milions d'euros. Aquesta és una societat que Sabadell va separar de Solvia, deixant-la al marge de la venda de la companyia de serveis immobiliaris al grup Intrum.

En un fet rellevant emès al supervisor del mercat espanyol, la CNMV, l'entitat explica que l'operació generarà un resultat estimat en l'exercici de 23 milions d'euros nets. El tancament de l'operació està condicionat a l'obtenció de les autoritzacions pertinents, segons explica el banc.

El moviment confirma l'interès de l'entitat bancària per desfer-se del totxo que encara arrossega. Just amb aquesta intenció, el febrer de l'any passat va obrir una espècie de subhasta per vendre la seva filial immobiliària, l'esmentada SDIN. L'operació es plantejava només un mes i mig després que el banc es vengués el 80% de Solvia, el seu 'servicer' immobiliari (societat de gestió d'actius), a l'empresa de gestió sueca Intrum per més de 300 milions d'euros.

La intenció era tancar-ho el primer semestre d'aquest any. Finalment, segons avançava 'Expansión' ahir la nit, després de llargues negociacions l'entitat bancària va tancar la transacció dissabte a la nit.

stats