Economia 23/05/2022

Les Balears seran la comunitat amb el creixement més alt del PIB el 2022

Les previsions defensen que augmentarà el doble que la mitjana estatal

ARA Balears
2 min
L’economia de les Balears 
 Toca fons  amb la caiguda  Del 40,5% del PIB

PalmaLes Balears seran la comunitat amb major creixement del seu Producte Interior Brut (PIB) el 2022, amb un 9,9%, segons les previsions que ha fet Funcas. Així, juntament amb les Illes Canàries, continuaran sent les que més enfora estaran de recuperar els nivells previs a la pandèmia. Per contra, segons ha informat Europa Press, Cantàbria, Extremadura, Castella i Lleó, Aragó i Castella - la Manxa són les que registraran un menor creixement.

Si aquest increment finalment es compleix, les Illes doblarien el creixement estatal previst per a l'any que ve. Així, el PIB de l'Arxipèlag augmentarà un 9,9%, mentre que en el conjunt de l'Estat s'espera una crescuda d'un 4,2%.

Des de l'entitat han remarcat que l'impacte de l'efecte rebot derivat de la normalització posterior "al confinament i a l'eliminació de les restriccions és menys acusat que a l'inici de la recuperació". A més, han advertit que hi ha diversos factors que afecten negativament l'activitat econòmica: l'increment dels costos de producció, l'escassetat de subministraments industrials, l'augment de la inflació, la incertesa derivada del conflicte bèl·lic i la pujada de tipus d'interès prevista per a la segona meitat de l'any.

En tot cas, l'economia de les comunitats autònomes continuarà, segons Funcas, a l'alça per la recuperació de l'activitat turística, dels patrons de despesa dels consumidors i per l'impacte dels fons europeus. També s'espera que la borsa d'estalvi acumulada entre el 2020 i el 2021 permeti minvar l'impacte negatiu de la inflació sobre el poder adquisitiu de les llars.

En aquest context de recuperació tornaran a evidenciar-se les diferències interregionals en el ritme de creixement. Per una banda, per la capacitat d'aprofitament dels fons europeus, i per l'altra, pel pes del turisme i el seu marge de recuperació per arribar al nivell previ a la pandèmia.

stats