Economia 23/07/2021

Les Balears, la segona regió amb l'índex més alt de pernoctacions hoteleres el juny

Les Illes varen registrar un 17,2% del total del conjunt de l'Estat

ARA Balears
1 min
Un dels molts hotels de les Illes que aquesta època es troben buits, a l’espera de l’arribada de turistes.

PalmaAmb l'inici de la campanya d'estiu les Balears han començat a recuperar l'activitat turística i, el mes de juny, es varen situar com la segona comunitat amb l'índex més alt de pernoctacions hoteleres de tot l'Estat, amb un 17,2% del total.

Segons ha informat Europa Press a partir del darrer informe publicat per l'Institut Nacional d'Estadística, les pernoctacions en establiments hotelers varen baixar un 23,6% els sis primers mesos de l'any respecte del mateix període del 2020 per l'impacte de la pandèmia del coronavirus sobre el sector turístic.

Tot i això, només el mes de juny, les pernoctacions varen superar els 14,1 milions, una xifra que suposa multiplicar per més de set (amb un augment del 654,6%) les que es varen fer el mateix mes de l'any passat. Si es compara la dada del mes de juny d'enguany amb la del mateix mes del 2019, sense pandèmia, les pernoctacions en establiments hotelers mostren un descens d'un 62%.

Dels 14,1 milions de pernoctacions del mes passat, les protagonitzades per residents a Espanya varen sumar més de 8,8 milions, un 63% del total, mentre que les d'estrangers varen superar els 5,2 milions. L'estada mitjana al juny es va situar en 2,5 pernoctacions per viatger, un 27,2% més que el mateix mes del 2020.

stats