Economia 22/01/2019

Les Balears participen a Fitur amb la mirada posada en el mercat espanyol

La promoció del Govern se centra aquesta edició en el turisme sostenible

Carles Tudurí
2 min
Fitur 2019 compta amb participants de 165 destinacions turístiques.

PalmaEmpresaris i administracions públiques participen a partir d'aquest dimecres a la fira de turisme de Madrid, Fitur, amb la mirada en el mercat nacional, ja que hi ha dubtes sobre el comportament dels mercats internacionals durant 2019, sobretot pel que fa al segon país emissor, Gran Bretanya, que es pot veure molt afectat per procés del Brexit.

La fira tindrà lloc entre dia 24 i 27 de gener i comptarà amb 886 expositors titulars i 10.487 empreses participants d'un total de 165 països i regions. Enguany creix un 11% la presència internacional, que ja representa un 55% del total de la participació.

Aquest dimarts està prevista la presentació dels resultats de la primera edició de l'Índex de Competitivitat Turística (ICT) elaborat per la Fundació Impulsa i l'AETIB. Participaran en l'acte la vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets; el director gerent de l'Agència d'Estratègia Turística, Jaume Alzamora; la presidenta de la Fundació Impulsa, Carmen Planas, i el director tècnic de l'entitat, Antoni Riera.

Els participants de les Illes aprofitaran per constatar la situació del mercat espanyol, que durant 2018 ha registrat un bon comportament i ha permès compensar les lleugeres caigudes d'alguns mercats internacionals.

Turisme sostenible

Les Illes Balears tornaran a estar presents a l'edició de Fitur de 2019 a través d'un estand de 986 m2 que albergarà mostradors de les quatre illes (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) i diferents ajuntaments, a més de coexpositors privats com Adramar Incoming Services, Eulen Hotels, Ciclying Friendly i Viatges Urbis. Enguany, la promoció se centrarà en el turisme sostenible i l'espai expositiu de les Balears oferirà diversos punts de recollida selectiva i àrees d'informació emplafonada sobre la importància del reciclatge.

Així mateix, l'estand comptarà amb diversos panells informatius en els quals es podrà conèixer de primera mà alguns dels principals projectes finançats per la recaptació procedent de l'Impost de Turisme Sostenible a les Illes.

També, i per segon any consecutiu, s'ha treballat en la supressió de les barreres arquitectòniques -a fi de fomentar l'accessibilitat a través de rampes i sales de reunions adaptades- i auditives –s'han emplaçat bucles d'inducció magnètica a l'estand i punts d'informació específics-. A més, tots els materials de l'estand seran reutilitzats en la resta de fires a les quals acudirà l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears durant 2019.

Per conscienciar sobre la importància del reciclatge la Fundació Deixalles i Càritas Mallorca han produït objectes promocionals reciclats per lliurar en Fitur 2019. Necessers, carteres i fundes d'ulleres són algunes de les peces que s'han fet amb materials com les lones que varen servir de decoració dels estands de les fires turístiques d'anteriors edicions.

stats