Economia 11/10/2019

Les Balears rebran vuit milions del govern espanyol per la fallida de Thomas Cook

L'Executiu ha aprovat d'urgència ajudes per valor de 800 milions per minimitzar l'impacte econòmic de la companyia

Ara Balears
1 min
Oficines de Thomas Cook a Palma

PalmaEl Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat d'urgència ajudes per valor de 800 milions d'euros –500 més que els anunciats inicialment– per minimitzar els impactes de la fallida de Thomas Cook. Les Illes Balears rebran vuit milions per recuperar les pèrdues de connectivitat i millorar la competitivitat, segons ha explicat Efe, mentre que les Illes Canàries, on la dependència de la companyia britànica era més important, rebran 15 milions.

En un principi, l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) va dir que donaria una línia de crèdit de fins a 200 milions d'euros destinada a atendre les necessitats financeres dels afectats, però ara s'hi sumen 500 milions més. L'objectiu és donar suport financer als projectes que desenvolupin les empreses turístiques i millorar la competitivitat.

Aquest divendres el Govern ha donat cinc dies més per presentar els projectes finançats amb l'ecotaxa perquè s'hi puguin incloure noves iniciatives que ajudin a fer front a la situació que ha deixat la fallida de Thomas Cook a les Balears. Aquest acord s'ha aprovat per unanimitat i l'objectiu és permetre que les institucions, entitats i empreses puguin modificar o sol·licitar nous projectes.

El GOB ha decidit no assistir a la Comissió de l'Impost del Turisme Sostenible per protestar contra la voluntat del Govern de les Illes Balears de destinar fons de l'ecotaxa al rescat de les empreses afectades.

stats