Economia 14/11/2022

Les Balears ja no són la regió de l'Estat que més turistes atreu

El final de la temporada turística ha canviat el paradigma viatger a l'Estat

ARA Balears
1 min
Un grup de turistes arribant a l’aeroport de Son Sant Joan aquesta setmana.

PalmaEl final de la temporada turística a les Illes Balears ha fet que l'Arxipèlag deixi de ser la comunitat autònoma de l'Estat que rep més turistes. Després d'un estiu en què les Illes han rebut més del 20% dels viatgers que visitaven Espanya, ara és la sisena regió amb més reserves per a les darreres setmanes del mes de novembre.

Segons l'estudi publicat aquest dilluns per la plataforma turística TravelgateX, les comunitats autònomes espanyoles amb més reserves per a aquest període són les Illes Canàries, Andalusia, Catalunya, Madrid i València. L'Arxipèlag és la sisena amb més reserves, però aquestes han caigut un 6,9& només en una setmana.

Tot i aquest descens, les xifres registrades aquest mes de novembre són encara molt superiors a les del 2020 i el 2021, temporades turístiques marcades per la crisi sanitària derivada de la pandèmia. Així, segons les dades de TravelgateX, en comparació amb l'any passat es fan un 51,8% més de reserves, mentre que si aquestes xifres es comparen amb el 2020, l'increment és d'un 410%.

El mercat estatal és el que més turistes duu a les Illes Balears (73,21%), seguit del britànic (9,3%, l'alemany (1,9%), l'italià (1,7%) i l'americà (1,4%).

stats