Habitatge
Economia 09/12/2022

Les Balears continuen com l'autonomia amb l'habitatge més car, amb una pujada d'un 8%

Els preus en l'àmbit estatal encadenen vuit anys d'augments continuats

ARA Balears
1 min
Habitatges en venda.

PalmaLes Balears es mantenen en el tercer trimestre de 2022 com el territori de l'estat espanyol amb els preus de l'habitatge més elevats, amb una pujada d'un 8,3% respecte del mateix període de l'any anterior, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística difoses per Europa Press.

El preu dels immobles va augmentar un 1,9% a les Balears entre el segon i el tercer trimestre d'enguany i acumula un increment d'un 7,1% des de principi d'any.

Així i tot, les Illes varen ser la regió on més es va moderar la taxa anual de creixement, un 2,6% menys que el segon trimestre, quan la pujada dels preus arribava fins al 10,9% si es compara amb el 2021.

Les Balears encara són la comunitat més cara tant en l'habitatge usat com el nou. En el cas de les cases a estrenar, l'increment ha estat un 8,8%, respecte del 2021, i un 3,1%, si es compara amb el trimestre anterior. La de segona mà també s'ha encarit un 8,3% en el darrer any i un 2% el darrer trimestre.

En el conjunt de l'estat espanyol, el preu de l'habitatge lliure modera el ritme de creixement fins al 7,6% el tercer trimestre, quatre dècimes menys que els tres mesos anteriors. Amb aquesta pujada, el preu de l'habitatge lliure acumula ja 34 mesos de creixements interanuals, és a dir, vuit anys seguits de pujades.

Si es divideix per tipologia d'habitatge, la nova va créixer un 6,8% en comparació amb el 2021 i la de segona mà ho va fer un 7,8%.

stats