Economia 07/08/2020

Les Balears, la comunitat on més ha caigut la producció industrial al juny

Es va reduir un 29%, mentre que la mitjana estatal se situa en un descens del 9%

Ara Balears
1 min
La producció industrial a les Balears es va reduir al juny un 29,3% .

PalmaLa producció industrial a les Balears es va reduir al juny un 29,3% respecte del mateix mes de 2019, la major caiguda de totes les comunitats de l'Estat, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el conjunt de l'Estat hi va haver una baixada del 9,6%, un descens marcat per la crisi derivada de la pandèmia de coronavirus, que suavitza els enfonsaments d'abril (un 34,1%, el major de la sèrie històrica) i maig (28,1%), segons ha informat l'agència Efe.

L'índex de producció industrial reflecteix que "la indústria ha anat recuperant ritme" al juny a mesura que avançava la desescalada. Així, la caiguda interanual de juny és 18,5 punts menys forta que la de maig, una recuperació que també s'observa en termes mensuals, ja que la producció de juny va ser un 14% superior a la del mes anterior.

En termes mensuals, tots els sectors varen augmentar la producció, un avanç que per branques d'activitat varen liderar la confecció de peces de vestir i la fabricació de vehicles de motor. No obstant això, si es comparen les dades amb les de juny de 2019, tots els sectors redueixen la producció.

Entre les branques d'activitat amb major reculada de la producció al juny figuren la confecció de peces de vestir (34,2%), la indústria del calçat (23,3%) i la metal·lúrgia (23,2%). En canvi, les indústries extractives i la fabricació de productes farmacèutics varen augmentar la producció un 11,2% i un 10,7%, respectivament.

Per comunitats autònomes, només Múrcia va incrementar la producció al juny (un 5,8%), mentre que la resta de regions varen experimentar notables descensos, encapçalades per les Balears (29,3%) i Extremadura (21,6%).

stats