Economia 16/07/2021

Armengol demana "calma" davant les especulacions sobre un possible toc de queda

La presidenta del Govern ha assegurat que la Conselleria de Salut està estudiant noves mesures

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern ha comparegut a l'acte de presentació del primer vol de la nova aerolínia Uep!Fly

Palma"Tranquil·litat" i que "no s'especuli", això és el que ha demanat la presidenta de l'Executiu balear en relació amb el possible retorn del toc de queda. La presidenta ha assegurat que la setmana que ve es prendran mesures atesa la revisió prevista de les restriccions que està estipulada. Així i tot, ha volgut demanar serenitat i que no s'avancin esdeveniments. En aquest aspecte, ha volgut subratllar que el Govern i la Conselleria de Salut estan estudiant les noves mesures i que seran de manera consensuada amb els agents socials.

"És un error que tothom opini sobre coses serioses i que afecten la població de les Illes", ha argumentat la presidenta, i ha demanat paciència i que siguin els professionals els que dictaminin. Així i tot, també ha admès que l'increment de contagis és "preocupant", però, així com ha anat fent durant les darreres setmanes, ha traslladat la seva màxima confiança al voltant de la temporada turística. Segons ha dit, "ha començat bé" i pot perllongar-se durant moltes setmanes.

Una onada "diferent"

Francina Armengol també ha reiterat que aquesta onada de contagis no es pot comparar amb les que ja s'han viscut. "No té res a veure amb les anteriors", explicava. Ho ha argumentat referint-se als nivells avançats de vacunació i perquè l'augment de contagis, de moment, no s'està transformant en el descontrol hospitalari que sí que hi va haver les altres vegades.

Es continua apel·lant al turisme

Tot i l'augment de contagis i de la incidència del covid-19 a les Illes Balears, la presidenta Armengol ha continuat defensant que s'ha d'anar més enllà d'aquestes dades. Segons ha explicat, les dades relacionades amb l'atenció sanitària i hospitalària són segures per col·locar les Illes com a destinació turística segura. A més, ha volgut treure una mica de ferro a les notícies al voltant de les noves restriccions a l'hora de viatjar de països emissors com el Regne Unit o els Països Baixos. Armengol ha assenyalat que, malgrat això, la mobilitat es manté perquè ara depèn del certificat covid-19 i l'aeroport de Palma "continua sent un dels més ben posicionats com a destinació en l'àmbit europeu."

stats