Economia 17/12/2021

L'afiliació en el sector turístic de les Balears creix un 15,3% al novembre

És el cinquè mes consecutiu que augmenta aquesta xifra a escala estatal

ARA Balears
1 min
Turistes a Palma-

PalmaL'afiliació en el sector turístic de les Balears s'ha incrementat fins a un 15,3% al novembre en termes interanuals i suma 7.455 afiliats més, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut de Turisme d'Espanya (Turespaña) i que ha recollit Europa Press. Així, el mes passat a les Illes hi havia 56.076 afiliats en hostaleria, agències de viatges i operadors turístics, 43.787 dels quals són assalariats (un 20,1% més) i 12.289 autònoms (un 1,2% més).

Aquesta pujada també s'ha registrada en el conjunt estatal, ja que el novembre ha estat el cinquè mes consecutiu de creixement interanual, amb 235.123 afiliats més a la Seguretat Social que fa un any, d'acord amb les mateixes dades.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha celebrat que mes a mes les activitats turístiques es van recuperant per l'increment de confiança que tenen els turistes per viatjar gràcies "a l'èxit del procés de vacunació i per l'eficaç xarxa de protecció desplegada pel govern espanyol, que ha permès que ja estiguem en nivells pròxims als que hi havia el 2019".

A més, la ministra ha afirmat que la recuperació també s'està produint en els treballadors afectats pels ERTO, encara que es mantenen els incentius per donar seguretat i certitud als treballadors i autònoms que encara necessiten aquesta protecció.

Respecte de les vacances de Nadal, Maroto ha afirmat que són dates de molts viatges tant dins l'àmbit estatal com a l'estranger, i "Espanya ha demostrat ser una destinació segura", per la qual cosa "és necessari continuar avançant en la vacunació, especialment la dels infants, que acaba de començar, i en la prevenció per evitar contagis i gaudir d'un Nadal segur".

stats