Economia 11/08/2021

L'aeroport de Palma és el que ha perdut menys trànsit aeri de tot l'Estat respecte del 2019

En el conjunt espanyol, els vols s'han reduït un 32,2% enguany en comparació amb el juliol de fa dos anys

2 min
Durant les últimes dues setmanes han incrementat un 3% els vols provinents d'Alemanya cap a l'Estat.

PalmaL'aeroport de Mallorca és el que ha caigut menys en trànsit aeri de tot el conjunt estatal en comparació amb el 2019. Segons ha informat el gestor de navegació aèria de l'Estat, Enaire, tots els grans aeroports han baixat en aquest sentit respecte de l'any prepandèmic. L'aeroport que ha registrat una caiguda menor és el de Palma, amb un 15,5% menys de trànsit que l'any 2019. En canvi, el de Madrid és el que ha caigut més, un 35,6%. El segueixen l'aeroport de Barcelona, amb un 29,8% de caiguda; les Illes Canàries, amb un 27,3%, i el de Sevilla, amb un 16%. En conjunt, la mitjana estatal suma un 32,2% de caiguda.

Els vols dins l'Estat són els que han mostrat millors dades aquest juliol. Només han registrat una davallada d'un 9,2% respecte del 2019: hi ha hagut 37.479 vols interns. Per altra banda, els vols internacionals arribats a Espanya han representat un 48% del total que ha operat enguany. Així i tot, segons dades de la setmana entre els dies 2 i 8 d'agost, els vols provinents de la Gran Bretanya s'han incrementat un 8% respecte de les setmanes anteriors, encara que hagin disminuït un 52% en comparació amb el 2019. Alhora, també és molt important per a les Balears la dada dels vols provinents d'Alemanya: al llarg de les dues darreres setmanes han augmentat un 3% els vols provinents del país germànic, i cal tenir en compte les dades que refermen que de cada deu alemanys que viatgen a Espanya, set venen a les Illes.

Les reserves s'enfilen a les Illes

Segons la plataforma de reserves turístiques TravelgateX, la variació de reserves tant respecte de la setmana passada com en comparació amb el mateix període del 2020 i del 2019 és positiva per a les Illes. Pel que fa a la setmana passada, s'han incrementat les reserves un 12,3%. Si es compara la mateixa setmana amb el 2020, es veu un augment d'un 83,3%, una xifra molt abundant. I pel que fa al 2019, d'un 18,21%. Així i tot, s'ha de tenir en compte que poden ser unes dades una mica enganyoses, ja que el mercat durant aquest estiu ha estat molt dúctil, i les reserves que hi ha ara, el 2019 segurament ja feia més temps que s'havien fet.

stats