Economia 22/08/2019

Les aerolínies britàniques incrementen l'oferta cap a Balears un 29% tot i l'amenaça del Brexit

S'han programat per als propers sis mesos un total d'1,7 milions de seients, 350.000 places més que la passada temporada d'hivern

Ara Balears
2 min
Les aerolínies britàniques incrementen l'oferta cap a Balears d'un 29% tot i la possibilitat del Brexit

PalmaLa possibilitat d'un Brexit sense acord sembla no afectar l'optimisme de les aerolínies que operen rutes entre el Regne Unit i els tres aeroports de les Illes Balears, ja que per als pròxims sis mesos han previst un increment d'un 29% de les places que posaran al mercat. Les companyies aèries han programat més de 350.000 seients addicionals respecte del mateix període de l'any passat.

Segons una estadística elaborada per l’Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) amb dades de ForwardKeys, des de setembre d'aquest any i fins al febrer del 2020, les aerolínies han programat 1,7 milions de places des del Regne Unit cap a les Balears, un 29% més que els 1,32 milions que es varen oferir en els mateixos mesos de l'any passat, malgrat la incertesa del Brexit.

Els increments es produeixen en els tres aeroports de Balears i en el cas de Palma es passarà de les 875.000 places que es varen oferir l'any passat a les 1,06 milions d'aquest any, un 21,7% més. A més, les connexions entre el Regne Unit i Mallorca experimentaran increments de places en tots els mesos fins que acabi el 2019, i la tendència continuarà al gener i el febrer del 2020. A partir del novembre, l'increment de seients estarà per sobre del 90% com a mínim fins al febrer.

En el cas de Menorca, es passarà de les 153.000 places ofertes l'any passat a les 235.241 que les companyies aèries han posat a la venda per als pròxims sis mesos, un 53,5% més. I igual que succeeix amb Palma, les operacions entre el Regne Unit i Maó registraran pujades en el nombre de seients tots els mesos analitzats. Des de setembre fins al febrer de l'any que ve.

A Eivissa, l'augment de l'oferta de places amb el Regne Unit és del 34,9%, passant de les 298.000 de l'any passat a les 401.944 que s'oferiran durant els pròxims sis mesos. Els majors increments es produiran precisament en els mesos de menor activitat, novembre, desembre, gener i febrer.

"Encara que es tracta de previsions de seients oferts i no de places finalment venudes, aquestes dades reflecteixen un allargament de la temporada i una millora de l'activitat en els mesos de menor afluència turística a les Balears fruit de la confiança que la destinació ofereix a les companyies aèries no només durant la temporada alta", destaquen des del Govern.

Per aeroports, els principals increments a Palma es produiran en les connexions amb Aberdeen (+315%), Birmingham (+58,4%) o Edimburg (+44,7%). Només Liverpool o Belfast registraran caigudes en l'oferta de places aèries respecte de l'any passat.

A Menorca els majors augments de seients tindran lloc en les rutes amb Cardiff (+625%), Doncaster (+372%) i Norwich (+225%). Només Edimburg, Glasgow i Newcastle empitjoraran els seus resultats del 2018 a l'aeroport menorquí.

Finalment, a Eivissa totes les connexions amb el Regne Unit excepte una (Liverpool) veuran millorar l'oferta de places aèries en els pròxims sis mesos, segons l'estadística elaborada per AETIB. Les principals pujades es produiran en les rutes amb Aberdeen (+271%), Cardiff (+113%) i Birmingham (+66%).

stats