El Govern preveu que les xifres d'atur encara empitjorin el novembre

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha afirmat que encara "no hem tocat sostre" i que el mes que ve serà "molt complicat"

L'Executiu balear preveu que les xifres d'atur empitjorin encara més al novembre. Així ho ha confirmat el c onseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, en una entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio. "No hem tocat sostre amb les dades d'atur de l'octubre. El novembre serà molt complicat. Hi ha molts de treballadors fixos discontinus en ERTO que en sortiran aquest mes i, per tant, la caiguda de l'afiliació serà important", ha subratllat el conseller.

Negueruela ha defensat la importància dels ERTO per protegir els treballadors de les Illes i ha assenyalat que el funcionament dels ERTO "és la part positiva" d'aquesta crisi. "És un mecanisme de protecció que actua com a escut social. És la diferència principal respecte de la crisi del 2013", ha dit Negueruela.

L'afiliació a la Seguretat Social cau a nivells del 2015 a les Balears

Per altra banda, el conseller ha apuntat que el Govern ja treballa per establir corredors sanitaris segurs amb altres països d'Europa. No obstant això, ha assenyalat que és una estratègia de futur: "Som conscients de la situació que hi ha a Europa i sabem que no hi ha cap regió del continent que estigui millor que nosaltres en aquests moments", ha assenyalat Negueruela.

El conseller ha insistit que l'Executiu fa feina pensant en la pròxima temporada i en quin tipus de controls de seguretat s'han de posar en marxa. "Sempre hem parlat de controls a ports i aeroports i continuam treballant juntament amb el govern espanyol en aquest sentit".

Negueruela també ha aprofitat per parlar del president del PP balear, Biel Company, de qui ha dit que "no és un líder" i ha afegit que "vol fomentar la divisió" amb els empresaris. "Nosaltres feim reunions amb la patronal i arribam a acords i l'endemà Company surt i diu que els empresaris haurien de ser més bel·ligerants. Amb aquests fets demostra que no és un líder", ha sentenciat el conseller.

Negueruela, a Biel Company: "És el pitjor líder de la història"

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF