Política 27/10/2020

Negueruela, a Biel Company: "És el pitjor líder de la història"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball protagonitza un dur enfrontament amb el PP durant el ple del Parlament

Maria Llull
2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela

PalmaEl ple del Parlament d'aquest dimarts ha estat l'escenari d'un dur enfrontament entre el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i els diputats del Partit Popular durant el qual Negueruela ha assegurat que Biel Company és "el pitjor líder de la història". La forta tensió s'ha produït arran de les acusacions del portaveu adjunt del PP, Toni Costa, qui ha assegurat que el seu partit ha quedat "estupefacte" després de revisar les competències de Negueruela i comprovar que no du a terme les seves funcions com a conseller.

"Hem revisat les seves competències i hem quedat estupefactes. Ningú no ha observat que les hagi exercit", ha dit Costa en començar la seva intervenció. "Entre les seves funcions, hi figuren les polítiques de creació i creixement empresarial, modernització, polítiques d'emprenedoria... Quina és la seva política d'empreses? Quines són les ajudes per a autònoms? Són suficients les línies d'avals d'Isba? Què està esperant? No veu que les pime i els autònoms estan tancant? Quina és la seva política turística? On són les seves polítiques d'impuls? Prohibint i tancant negocis s'impulsa el turisme?", ha demanat el diputat popular, a més d'acusar Negueruela de ser "un mal conseller de treball" i "un inexistent conseller de turisme i empresa".

Negueruela ha tirat d'ironia i ha lamentat que Costa "hagi tardat un any i mig a llegir les funcions" del càrrec de conseller i ha recordat al PP que "té els pitjors resultats de la història" per "acomiadar de manera massiva en aquesta comunitat autònoma". "Varen fer la sortida a l'anterior crisi destruint ocupació i precaritzant les condicions de treball", ha afegit, mentre la tensió augmentava fins al punt que Negueruela ha acusat Biel Company d'insultar-lo.

"Jo no insultaria, senyor Company. No em digui beneit, no insulti", ha dit el conseller després d'interrompre la seva resposta. El president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha arribat a demanar a la bancada del PP respecte pel torn de paraula de Negueruela i que s'evitassin les gesticulacions. Mentrestant, Negueruela ha reclamat a Company que retiri l'insult i Biel Company ha negat que l'hagi insultat. "El seu partit està en el tall de la navalla, ha estat condemnat per corrupció i en la Gürtel. Lliçons de Company menys zero. És el pitjor líder de la història i avui es torna a retractar", ha clamat el conseller.

Recuperació turística

Però aquesta no ha estat l'única intervenció de Negueruela, que ha estat un dels protagonistes de la sessió de control al Govern. A una pregunta de la diputada del PP, Salomé Cabrera, sobre la recuperació del turisme, el conseller ha reiterat que el sector i el Govern preparen a hores d'ara la temporada turística de l'any que ve. Sobre l'aixecament de les restriccions d'Alemanya i el Regne Unit per viatjar a les Canàries, Negueruela ha subratllat que tenen "una situació diferent que les Balears".

stats