L'Euroregió Pirineus Mediterrània impulsarà un projecte per eliminar plàstics de la mar

Les Illes Balears presidiran durant el 2019 aquesta entitat, de la qual formen part també Catalunya i Occitània

L'Euroregió Pirineus  Mediterrània , fundada  el 2004  i de la qual formen part les Illes Balears, Catalunya i Occitània, vol impulsar un projecte per eliminar residus de plàstic de la mar en el marc de la xarxa de consells econòmics i socials d'aquests tres territoris.

El president general d'aquesta euroregió,  Xavier   Bernard -Sans, s'ha reunit aquest dimarts a Palma amb el Consell  Econòmic  i Social de les Balears, presidit per Carles Manera, qui ha donat a conèixer en roda de premsa  la intenció  d'impulsar un projecte conjunt per alliberar la  Mediterrània  de la  invasió  de plàstic que pateix.

Bernard -Sans ha comentat que la col·laboració entre aquests tres territoris té com a eixos principals la cultura, el medi ambient, la salut i l'educació, per la qual cosa el projecte esmentat encaixa amb els objectius de l'entitat i podria rebre un impuls important de la Unió Europea.

La intenció dels membres d'aquesta regió és posar en marxa el projecte per després demanar ajudes europees, que  podrien  multiplicar per cinc el finançament propi.

Les Illes Balears ocuparan  durant el 2019 la presidència d'aquesta entitat, una de les tres euroregions que existeixen a Europa. Manera ha fet saber que el Govern explicarà a final d'any el projecte que té en aquest àmbit durant un ple de Consell Econòmic i Social, però ha destacat que no  és  competència seva aventurar quin serà el posicionament de l'Executiu  autonòmic .

Per la seva banda,  Bernard -Sans ha dit que l'entitat està oberta a la participació d'altres territoris com el País Valencià i ha  avançat  que també se   cercarà  el suport dels governs de Madrid i París per tirar endavant aquest projecte mediambiental.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF