Música
Cultura 06/07/2022

Truc, ballada amb Música Nostra, glosada i concerts: així serà el Treu la Llengua

Reïna, Amulet, Plan-ET i Escarràs són els grups que sonaran durant la diada de Joves de Mallorca per la Llengua

2 min
Reïna, banda de Manacor que va guanyar el concurs Sona9 el 2020

PALMAEls Joves de Mallorca per la Llengua celebren la quarta edició de la diada Treu la Llengua, una jornada plena de música i activitats en què tothom és benvingut. Es farà a Inca, al Quarter General Luque, dissabte 9 de juliol. L'entrada és gratuïta, encara que hi ha dues activitats de pagament: el torneig de truc (3 euros) i el sopar popular (5 euros). El torneig de truc encetarà la jornada a les 15 hores del migdia. Les inscripcions per participar-hi es faran al moment in situ.

A les 17.30 hores serà el torn de la màgia: el mag Joan Cassanyes oferirà una actuació que durarà fins a les 18.15 h. La fantasia donarà pas a la cultura popular, que arribarà amb la glosada a càrrec de Glosadors de Mallorca i les cançons de Música Nostra, que faran ballar els més discrets. La ballada serà abans de sopar, a les 19.30 hores. El sopar –de trempó, pa i fruita– arrancarà a les 20 hores i acabarà a les 21.

El gran concert

Joves de Mallorca per la Llengua ha programat, enguany, un concert amb tots els grups de l'illa. Inaugurarà la vetlada musical, a les 21 hores, Amulet, el projecte de Toni Mulet, guanyador de la darrera edició del concurs Pop Rock de Palma.

Després (22.15 h) serà el torn del grup Reïna, quartet de pop de Manacor format per Carme Vives (veu, teclats i guitarra), Pere Amer (veus i guitarra), Adrià Mayordomo (bateria) i Biel Riera (baix i sintetitzador). Un dels grups revelació dels darrers temps en català.  

A les 23.30 pujaran a l'escenari els músics d'Escarràs, que estan a punt de tancar un nou EP en què es veurà el nou rumb estilístic del grup, amb més electrònica però sense abandonar les lletres compromeses.

Finalment, qui tancarà la festa serà Plan-ET, la nova sensació musical arribada des de Manacor. Jaume Forteza comença a fer concerts amb ganes de menjar-se l'escenari i guanyar-se el públic.

stats