Societat 22/04/2022

La flama de la llengua es torna a encendre

Joves de Mallorca per la Llengua i autoritats han donat el sus al Correllengua 2022

2 min
Correllengua, 2022 a Palma

La flama de la llengua ja ha començat el seu recorregut arreu de l'illa per reivindicar la promoció i protecció del català. Joves de Mallorca per la llengua han donat el sus aquest divendres al Correllengua 2022, després de nou anys d'interrupció, i ho ha fet en un acte inaugural a la plaça de Cort de Palma.

El president de l'entitat organitzadora, Pau Emili Muñoz, ha estat l'encarregat d'iniciar el circuit en transmetre el testimoni a la presidenta del Govern, Francina Armengol. Seguidament, una cinquantena de participants han iniciat el recorregut cap a la plaça Major, la plaça d'Espanya i el carrer d'Aragó. Des d'allà, i durant tot el cap de setmana, la flama recorrerà fins a 25 municipis de l'illa.

Altres autoritats també han assistit a l'acte, com la delegada del govern espanyol, Aina Calvo; el batle de Palma, Jose Hila; la presidenta del Consell, Catalina Cladera; la vicepresidenta del Consell insular, Bel Busquets i el secretari autonòmic d'Universitat i Política Lingüística, Miquel Àngel Sureda.

Per altra banda, l'escriptor i president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Sebastià Portell, ha estat l'encarregat de llegir el pregó inaugural. En el seu discurs, Portell ha reivindicat l'ús del català "sense complexos" a la societat i en els mitjans de comunicació. "Mostrem al món que el català és viu, que és una llengua útil i la millor eina de cohesió social", ha aclamat.

Així, Portell ha demanat mantenir "la flama de la llengua viva" per a transmetre-la als joves i nouvinguts perquè "usar la llengua és un dret però mantenir-la és un deure". "Som hereus dels milers de mallorquins que han defensat el català en èpoques més difícils que les actuals i per això existeix el deure moral de preservar-la i fer que les generacions futures la visquin en normalitat", ha dit.

L'escriptor Sebastià Portell ha estat l'encarregat de llegir el pregó del Correllengua 2022

D'aquesta manera, i després de la sonada de xeremies, la flama ha iniciat el seu camí cap a sa Pobla, on acabarà aquest divendres. Dissabte reiniciarà el camí a Pollença i acabarà a Algaida, mentre que diumenge començarà la jornada a Llucmajor i finalitzarà a Manacor, amb un concert de cloenda amb els grups Vaivé, O-Erra i Auxili.

stats