Cultura 12/01/2020

'La trinchera infinita' s'emporta el premi Forqué a la millor pel·lícula

Amenábar marxa amb les mans buides i Marta Nieto s'endú el guardó a millor actriu per 'Madre'

Agències
2 min
Marta Nieto va rebre el guardó a millor actriu

BarcelonaCom els Globus d'Or als Estats Units, els premis Forqué donen el tret de sortida als guardons que es repartiran enguany al cinema espanyol. La gala, que es va celebrar dissabte a la nit a Madrid, commemorava les noces de plata d'aquests premis.

La trinchera infinita, dirigida per Jon Garaño, Aitor Arregi i Jose Mari Goneaga, ha estat la pel·lícula guanyadora del premi a millor pel·lícula. Es tracta d'una producció basca i andalusa protagonitzada per Antonio de la Torre i Belén Cuesta que narra a través d'una història fictícia les experiències dels anomenats talps: persones que es van quedar amagades a casa diversos anys des de la Guerra Civil per por que els capturessin.

El premi a la millor interpretació masculina ha estat per a Antonio Banderas per Dolor y gloria. L'actor no ha pogut assistir a la gala i el guardó l'ha recollit Agustín Almodóvar.

Per la seva banda, Marta Nieto ha recollit el premi a la millor interpretació femenina per la pel·lícula Madre, de Rodrigo Sorogoyen, que dona continuïtat al curtmetratge homònim que va ser nominat als Oscars el 2019. A l'hora de recollir el premi, Nieto ha destacat la "sensibilitat especial" de Madre: "És un film sense vocació comercial i que ha requerit uns productors molt valents".

El premi a millor llargmetratge documental ha sigut per a Ara Malikian: una vida entre las cuerdas, de Nata Moreno, que ha agraït al músic que li regalés "la seva història". "Tant de bo cap immigrant del món necessiti un violí per salvar la seva vida. La vida és un dret, cap frontera ha d'impedir-la", ha destacat per la seva banda el músic.

Antonio Resines i Loles León han sigut els encarregats d'entregar el premi al millor curtmetratge, que ha estat per a El nadador, de Pablo Barce.

stats