Llibres
Cultura 06/08/2022

De teatre a còmic: aliança entre el teatre Principal de Palma i el Clúster de Còmic

'Les maleïdes', de Sergi Baos, i 'Loquis', de Neus Nadal, es convertiran en novel·les gràfiques

2 min
Imatges d'un assaig de 'Tanatologia'.

PALMA“La temporada vinent adaptarem títols de teatre al còmic per publicar-los en format de novel·la gràfica”. El director del teatre Principal de Palma, Josep R. Cerdà, explica a l’ARA Balears una de les novetats del pròxim curs. La proposta sorgeix d’una idea conjunta del Principal amb el Clúster de Còmic. Cerdà detalla que es farà amb “un mínim de dos textos”, seleccionats d’entre els que formen part de les produccions i coproduccions. Els elegits són Les maleïdes, de Sergi Baos, muntatge en què participa també la Sala Beckett, i Loquis, de Neus Nadal.

El director del Principal no desvela, de moment, el nom dels dibuixants que s’encarregaran de donar forma de còmic a aquests dos textos. “El projecte neix de la voluntat d’unir i mesclar llenguatges. Pensam que pot ser una bona manera d’introduir el món del teatre a un públic jove, molt familiaritzat amb el còmic, i demostrar-li que hi ha històries de teatre que els poden interessar”, diu el director del teatre, que afegeix que intentaran que el còmic estigui llest a la vegada que s’estreni l’obra.

Nova temporada

La programació de la nova temporada s’iniciarà dissabte 10 de setembre amb un programa doble: a les 18 hores, Parking Shakespeare, una companyia especialitzada a muntar obres en espais poc convencionals, posarà en escena Nit de reis a la plaça Major de Palma; més tard, a les 21 hores, la cantant portuguesa Mísia oferirà un concert per presentar el seu darrer disc, Animal sentimental.

Entre altres, algunes de les coproduccions que arribaran el proper curs al Principal de Palma són: Només són coses, coproducció (la primera del Principal) amb Hermanas Picohueso, els dies 6, 7 i 8 d’octubre; Escalar un gegant, de Bernat Molina, amb coproducció amb Cultural-ment, els dies 3, 4 i 5 de novembre; Les proposicions, amb Aina de Cos (9, 10 i 11 de desembre), que parla sobre els abusos en l'entorn acadèmic de l'art dramàtic; la coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya Zona inundable, de Marta Barceló (28 de desembre), i Les maleïdes, de Sergio Baos, en coproducció amb la Sala Beckett (13, 14 i 15 de gener).

El de Barceló i Baos són només dos exemples del desembarcament a Barcelona d'algunes de les coproduccions del Principal de Palma.

stats