Cultura 07/05/2022

Els 95% dels socis de CineCiutat voten donar continuïtat al projecte

ARA Balears
2 min
Imatge de l'assemblea d'aquest dissabte de Xarxa de cinemes.

PalmaCineCiutat continuarà. Una setmana després de l'assemblea en la qual es va valorar la situació d'incertesa de CineCiutat, aquest dissabte els membres de Xarxa Cinema han procedit a la votació entre la continuïtat o la dissolució de l'associació i, amb això, de CineCiutat. El resultat de la votació ha estat que més del 95% dels vots han estat a favor de la continuïtat i cap a favor de la dissolució.

La junta directiva de la Xarxa Cinema ha posat en context els membres amb relació als moviments i converses d'aquesta setmana amb l'Ajuntament de Palma. El Consistori ha enviat una carta de compromís que assegura la continuïtat de CineCiutat a l’Escorxador. "Aquesta continuïtat estaria definida per un conveni de 10 anys prorrogables i unes condicions que inclourien la gratuïtat del lloguer, encara que s'haurien de pagar els costos de comunitat, que encara estan per calcular, però que podrien rondar entorn dels 2.000-2.500€/mensuals", informen des de Xarxa Cinema. Aquests costos, sumats als de devolució dels préstecs ICO contrets per Xarxa Cinema i dedicats íntegrament a pagar la renda i comunitat "que no va ser condonada ni reduïda durant la pandèmia", diuen, reduirien els costos totals mensuals entorn d'un 45%.

El Govern també ha parlat amb Xarxa Cinema: "Van mostrar la voluntat de reprendre de manera immediata les converses obertes fa 3 anys i acostar posicionaments tan aviat com fos possible". La voluntat de continuïtat ve marcada per l'esperança que es confirmin les promeses dutes a terme per les diferents institucions que, de no materialitzar-se, "retornarien l'associació a plantejar la repetició de la votació". Finalment s'ha procedit a reactivar el procés de convocatòria d'eleccions a la junta directiva. L'anunci oficial es farà durant la setmana entrant i les eleccions tindran lloc el dissabte 11 de juny.

stats