Cultura 15/12/2021

Sita Muñoz i Joan Taltavull presenten una adaptació de 'La voz humana' al teatre del Born

Aquest dissabte, 18 de desembre, s’estrena la proposta guanyadora de la residència artística 2021 de l'espai escènic de Ciutadella

ARA Balears
2 min
L'actriu Sita Muñoz.

PalmaEl teatre del Born de Ciutadella continua apostant pel talent local. Aquest dissabte, 18 de desembre, estrenarà el títol La voz humana, la proposta guanyadora de la residència artística 2021. La funció és una adaptació del text del dramaturg francès Jean Cocteau (1889-1963), feta per la intèrpret ciutadellenca Sita Muñoz i el ballarí i director escènic Joan Taltavull. Durant el mes de desembre, els creadors s'han instal·lat al teatre per donar forma i cos a la proposta.

El muntatge és una coproducció del teatre del Born i la companyia de dansa i teatre Tal i Tal. Sita Muñoz, amb la direcció de Joan Taltavull, posa veu a Júlia, una dona que s’inventa el que sigui per salvar una relació que penja d’un fil.

La companyia parla d'una veu que "anhela trobar-se amb una altra veu, en aquest cas, a l’altre costat del telèfon". Una veu que, de fet, "és un reflex d’una ànima rompuda". El de Jean Cocteau no és un text fàcil i, de fet, se n'han fet versions i adaptacions, com ara el curtmetratge de l’any 2020 de Pedro Almodóvar amb Tilda Swinton. Malgrat la dificultat i l'exigència, Sita Muñoz ha emprès aquesta aventura decidida a divertir-se i gaudir.

L’any 2017, Sita Muñoz guanyà el premi teatre de Butxaca amb la peça de Mari Genestar El lladre de Memòries; un any després fou la protagonista d'El Judifici de Vivane Amsalem, adaptació teatral estrenada dins el Festival Pedra Viva. Més tard va participar en la peça de mig format Los Paños de Ganchillo amb l’actriu Olga Goded. Joan Taltavull, per part seva, ha assumit la direcció d’aquesta proposta després d’una llarga trajectòria com a director escènic.

stats