Cultura 20/07/2022

Santa Margalida encén la cara B de l'oferta cultural de sa Pobla

'Perspectives histriòniques' i 'Imprudents' són dues exposicions en espais privats que s'inauguren aquesta setmana

2 min
Els cartells de les exposicions.

PALMASa Pobla és un de tants pobles de Mallorca que durant l'estiu celebren les festes de Santa Margalida i Sant Jaume. Després del sus oficial, el programa alternatiu (que surt en el programa oficial) va arrancar amb la festa del Cap de Bou de Talapi dissabte passat. D'entre les nombroses activitats programades, destaquen dues mostres d'art de la cara B de l'oferta cultural poblera: l'exposició Perspectives histriòniques i Imprudents.

Ambues propostes es fan en espais privats i mostren obres d'artistes gràfics i visuals. En cap de les dues hi faltarà l'acompanyament musical.

'L'embrió de l'histrionisme'

Durant el mes de març passat es va donar a conèixer un grup d'artistes sota el títol Perspectives embriòniques, un col·lectiu que naixia només per a una exposició. "Quedàrem amb un gust dolç a la boca, per això hem decidit tornar-nos a aplegar i fer arribar la cultura, l'art i la bogeria a sa Pobla", apunten els artistes.

Aquesta vegada, el lema és Perspectives histriòniques. Com ja va ocórrer en l'edició passada, els participants han de fer obra nova a partir d'un tema comú: l'histrionisme. Amb cada artista, una nova perspectiva de l'histrionisme.

La mostra serà al mateix espai que l'anterior, al local del carrer Lluc, núm. 7. Els artistes que hi participen són Thomas Jensen, Àngel Mendoza, Llorenç Jaume, Jonathan Rake, Victòria Gil, Miquel Prats i Pere Plomer. Estarà oberta dies 22 i 23 de juliol a partir de les 19 hores.

'Imprudents'

L'artista Jaume Serra obrirà les portes del seu estudi, Serra-Manley, situat al carrer de l'Església, núm. 4. No estarà sol perquè, amb ell, són nou els artistes que participen en aquesta exposició, que es podrà visitar els dies 23 (a les 19 h) i 24 de juliol ("diumenge farem horari de vermut i fins a hora de dinar, d'11 a 14.30 h", diu Serra).

Aquesta exposició col·lectiva és per "celebrar" l'obertura de l'estudi (aviat farà dos anys) i, d'alguna manera, "la fi de les restriccions". El títol, Imprudents, fa referència a la voluntat de canviar "la perspectiva de les dones": "Volíem treballar sobre idees, com que no tots els cossos han de ser normatius, ni joves... L'objectiu és posar la dona al centre de la partida, des de la llibertat absoluta de cada creador. Els que volen canviar el món són, motles vegades, imprudents", explica Serra.

Així, ell presentarà una sèrie de peces de collage analògic relacionades amb anuncis antics de productes de bellesa; Llorenç Jaume, Mar Agüera i Eulari Martorell hi aportaran obres fotogràfiques; Georgina Gamundí hi durà escultura; Anna Vallespir i Maria Eufrina Ramis hi participen amb dibuixos; i Maria Trespunts hi durà il·lustració digital i pintura.

stats