Art
Cultura 15/05/2024

'Roméo et Juliette', de Gounod, tanca la 38a temporada d'òpera del teatre Principal

Les funcions seran els dies 22, 24 i 26 de maig

ARA Balears
2 min
Presentació de l'obra amb la qual es tancarà la 38 Temporada d'Òpera del Teatre Principal

PalmaEl teatre Principal de Palma tancarà la 38a temporada d'òpera amb Roméo et Juliette, de Charles Gounod, una òpera que s'estrenarà dimecres 22 de maig, a les 20 hores. A més, en la presentació de l'arribada de l'obra a Ciutat han detallat que els interessats també la podran veure divendres 24, a les 20 hores, i diumenge 26, a les 18 hores. A través d'un comunicat han explicat que es tracta d'una producció de l'Opèra Comique de París, que disposa d'escenografia de la Comédie-Française.

En aquest sentit, el director del teatre Principal, Miquel Martorell, ha informat que la posada en escena d'aquest títol té l'origen en l'exitosa producció teatral que va fer Éric Ruf el 2015 per a la Comédie-Française i de la qual se'n varen arribar a fer 150 representacions. Tres anys després, l'Òpera Comique li va encarregar l'òpera de Gounod del mateix títol a Ruf, qui va aprofitar tant l'equip de creatius com les escenografies que tan bon resultat li havia donat uns anys abans.

Roméo et Juliette és una òpera de Charles Gounod amb llibret en francès de Jules Barbier i Michel Carré, que es basaren en la tragèdia de Shakespeare, encara que en simplificaren la trama i n'eliminaren personatges. Consta d'un pròleg i cinc actes, i fou estrenada l'abril de 1867 al Théâtre-Lyrique Impérial du Châtelet de París. Un cop s'ha fet públic quin serà el darrer espectacle de la 38a temporada d'òpera, la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha destacat la importància de "concloure una temporada d'òpera més amb un títol com aquest que disposa d'una posada en escena exquisida".

A més del cartell d'artistes habitual, per a les representacions a Palma s'hi ha sumat el Cor del teatre Principal, que dirigeix Francesc Bonnín, i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. 

En la nota de premsa, el Consell de Mallorca ha informat que per a la funció del diumenge 26 de maig, els espectadors que ho necessitin disposaren del Principal Menut, servei de ludoteca gratuït amb personal especialitzat. Es podrà reservar plaça al Principal Menut durant el procés de compra, tant a través de la web com a taquilla.

stats