Cultura 11/06/2019

La realitat virtual arriba a Torre d'en Galmés per reconstruir-ne l'etapa talaiòtica

L’objectiu és acostar els visitants a la prehistòria de Menorca

Iván Martín
1 min
Els usuaris podran viure una experiència virtual gràcies a l'arribada de les noves tecnologies comunicatives.

MaóEl Consell de Menorca ha habilitat al centre d’interpretació de Torre d’en Galmés una aplicació de realitat virtual en la qual es reconstrueix una de les cases del període talaiòtic de fa 2.300 anys. L’objectiu és acostar els visitants a la prehistòria de Menorca. Així, els usuaris viuran una experiència immersiva, a través d’unes ulleres de realitat virtual, i podran entrar dins la casa reconstruïda, descobrir-ne els racons i detalls i observar com vivien els habitants de l’època.

Les dades obtingudes de les excavacions duites a terme en els darrers 20 anys al poblat de Torre d’en Galmés han esdevingut clau a l’hora de la reconstrucció. A més de tota l’estructura de la casa, un total de vuit personatges complementen l’experiència virtual, alguns dels quals són animals. També s’hi han introduït més d’una quarantena d’objectes específics de l’època, com àmfores, olles, formatgeres, morters, un molí manual i un teler. Un grup d’arqueòlegs ha supervisat i assessorat el projecte.

La idea pretén difondre i promoure el coneixement de la cultura talaiòtica mitjançant les noves formes de comunicació. El projecte permetrà apropar el patrimoni històric a la ciutadania d’una manera innovadora. D’altra banda, el Consell de Menorca ha renovat els cartells explicatius del jaciment, i a la naveta dels Tudons de Ciutadella s’hi ha adequat un nou espai per ajudar els visitants a entendre el monument amb seients i sis plafons. Les millores han estat impulsades per la Fundació Foment del Turisme de Menorca i amb el suport econòmic de la Conselleria balear de Cultura.

stats