Cultura 11/02/2021

El raper Pau Llonch desmunta l'atac de Biel Company recitant la llista d'escàndols de corrupció que han esquitat el PP

El líder dels populars illencs havia criticat per "pancatalanistes" les formacions que el músic farà als professors

Ara Balears
2 min
Pau Llonch

El raper Pau Llonch ha contestat amb contundència el tuit del dirigent dels populars a les Illes Balears, Biel Company, en què atacava el Govern per haver-lo contractat per fer formacions a professors sobre l'ús pedagògic del hip-hop en l'ensenyament de català. "Ni la pandèmia, ni el fet que Balears tingui 40.000 aturats més que fa un any o els autònoms i pime estiguin asfixiats i sense ajudes canvien les aspiracions pancatalanistes del Govern Armengol", havia piulat Company. Llonch, en un vídeo contundent, piulat pel periodista Miquel Ramos, li ha contestat: "Està molt bé que la classe política vetlli pels diners públics", i tot seguit ha recitat la llarga llista d'escàndols de corrupció que han esquitat el PP balear. 

"Que jo sàpiga difondre la llengua catalana i utilitzar-la de manera normalitzada en un espai com la cultura urbana no és un delicte", ha continuat Llonch. Ha explicat que fa tallers de rap, que, segons ha afegit Ramos, costen 900 euros per 15 hores, i ha deixat anar, referint-se a Company: "Si no té res més a fer que denunciar això, que s'ho faci mirar". El líder dels populars pretén dur la qüestió al Parlament.

Tot plegat ha saltat arran d'un article del diari El Mundo –que fa poques setmanes va tancar la seva delegació a les Balears– amb el títol "Armengol fitxa un raper independentista per formar en hip-hop català els professors de Balears". En l'article s'insisteix que Llonch, que fa anys que es dedica a fer aquests tallers, és independentista i exmilitant de la CUP. També destaca que "es defineix com a 'economista marxista" i que està vinculat "a moviments d'esquerra independentista, comunista i anticapitalista". Bàsicament, el text és un repàs de l'activisme de Llonch i també destaca que els seus tallers "fomenten la crítica al masclisme o a l'auge de l'extrema dreta".

stats