PROPOSTA CULTURAL
Cultura 05/03/2018

Presentació de 'Llibre d'exilis', de Josep Portella, a Embat

A més, conferències, teatre, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
3 min

‘Llibre d’exilis’ / Presentació

Embat llibres (passatge particular Joan XXIII. Palma) / Dia 6 a les 19 h

Presentació del llibre 'Llibre d'exilis' de Josep Portella

L'escriptor Josep Portella presenta el seu darrer treball, 'Llibre d'exilis', on recull la biografia de 950 persones exiliades durant la Guerra Civil i el franquisme. Acompanyaran l'autor: David Abril, diputat al Parlament de les Illes Balears, i Antoni Marimon, professor d'Història Contemporània a la UIB.

Filla Predilecta: Aurora Picornell / Acte

Sala de plens del Consell de Mallorca (carrer del Palau Reial, 1. Palma) / Dia 6 a les 18 h

Filla predilecta de Mallorca Aurora Picornell

Acte de commemoració de la proclamació com a Filla Predilecta de Mallorca d'Aurora Picornell. La sindicalista és coneguda com 'la Pasionaria' mallorquina, i el seu activisme i afiliació al Partit Comunista varen fer que la detinguessin i l'executassin la nit de Reis de 1937, juntament amb el grup de dones conegudes com les Roges del Molinar.

‘Història de dones: la irrupció del moviment feminista a Mallorca / Conferència

Sala de Batles (carrer de Sant Francesc, 10. Sineu) / Dia 6 a les 20. 30 h

Actes i activitats del dia internacional de les dones

Conferència a càrrec d’Empar Bosch Sans emmarcada dins els actes i activitats que es realitzen amb motiu del Dia internacional de les dona.

‘Emma i el pinzell’ / Teatre breu

Claustre de Sant Bonaventura (carrer de Fra Joan Garau, 2. Llucmajor) / Dia 6 a les 20.30 h

Emma i el pinzell

La companyia Centiments Teatre presenta aquesta obra curta, activitat que forma part del programa d'actes del Dia internacional de la dona. N’Emma té una passió, la pintura, però l’embruix d’un amor romàntic l’allunyarà dels pinzells una llarga temporada. Interpretada per Lluqui Herrero i Irene Soler.

‘Grandes mujeres de la historia’ / Exposició

Es Generador (carrer de Voranova, 8. Calvià) / Fins al 6 d’abril

'Grandes mujeres de la historia'

Aquesta exposició presenta les dones que han estat subjectes actius i agents de canvi social i polític al llarg de la història. Horari de visita: d'11 a 14 h i de 16 a 21 h.

Laura Ramis / Exposició

Addaya Centre d'Art Contemporani (carrer d'Alexandre Rosselló, 10. Alaró) / Fins al 31 de març

Laura Ramis.

Primera exposició individual a l'illa de l'artista mallorquina Laura Ramis de l'obra realitzada durant la seva estada com a artista resident a Addaya Centre d'Art Contemporani. Laura Ramis va estudiar Belles Arts a Salamanca. Actualment viu i treballa a Madrid. Ha exposat de manera individual a Espacio Experimental (Universitat de Salamanca, 2012); DÓNA2 Centre d'Art de Salamanca (2012); Art Santander (2013); ArtMadrid (2014); Estampa (2016); Galeria Rafael Pérez Hernando (2014 i 2017). Ha participat en convocatòries com 'Obra oberta' (Caixa d'Extremadura); 'Mulier, mulieris' o 'Jóvenes pintores' (Fundación La Gaseta) i mostres col·lectives a Madrid, Castella i Lleó i Mallorca. Recentment, ha participat en la fira Artissima juntament amb Rafael Pérez Hernando, galeria amb la qual col·labora de manera habitual.

'Anglada-Camarasa. Racons predilectes' / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 2 de setembre

Anglada-Camarasa. Racons predilectes.

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes. Tot i que ja l’havia cultivat en la seva època d’aprenentatge a Catalunya (1886-1894) i puntualment en un viatge a la Bretanya el 1904, la llum mediterrània i l’orografia de Pollença li ofereixen un nou escenari, que aprofitarà amb escreix i en el qual trobarà nous camins per a la seva pintura. Tal com havia fet a París amb altres temes, Anglada continua treballant amb el seu rigorós procediment: observar detingudament el seu entorn, trobar l’objecte, captar-ne l’essència en una nota ràpida i, un cop al taller, donar forma a l’obra definitiva, més complexa. És un procediment llarg, que li exigeix temps i concentració. Vigila amb cura tots els detalls, des de la composició fins a la presentació del tema, des de la llum fins a la sensació de matèria i el color, superposant capes successives de pintura que ha de deixar assecar per obtenir l’efecte desitjat. Espera dies, de vegades mesos, per tornar a viure l’instant adequat o trobar l’efecte precís de llum que incideixi sobre el tema prèviament escollit.

stats