PROPOSTA CULTURAL
Cultura 08/03/2018

Any Llompart i 36è aniversari de la llibreria Quart Creixent

A més, teatre, concerts, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
4 min

‘Any Llompart i 36è aniversari de la llibreria Quart Creixent' / Recital de poemes

Llibreria Quart Creixent (carrer d'en Rubí, 5. Palma) / Dia 9 a les 19.30 h

Any llompart i 36è aniversari de la llibreria Quart Creixent

Recital de poemes de Josep Maria Llompart a càrrec dels actors Joan Manel Vadell, Miquel Torrens i Marta Cuesta. Presentarà l'acte Pilar Arnau, coordinadora de l'Any Llompart.

'Lovely' / Teatre

Auditori d'Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca. Alcúdia) / Dia 9 a les 20 h

lovely

'Lovely' és un espectacle teatral basat en el poemari d’Antònia Vicens del mateix títol. Es recorren des del nostre present les temàtiques de l’obra a partir d’un llenguatge interdisciplinari en què paraula, ambient sonor, projecció i teatre físic es fusionen per presentar aquesta proposta. Aquesta activitat està emmarcada en els actes per celebrar el Dia internacional de la dona a Alcúdia.

X Mallorca Saxophone Festival: Pepe Link i Clyde Hernandez/ Música

Mercat gastronòmic Sant Joan (carrer de l'Emperadriu Eugènia, 6. Palma) / Dia 9 a les 21.30 h

X Mallorca Saxophone Festival

Durant tot el mes es realitzaran concerts i activitats en el marc d'aquest festival, que ja arriba a la desena edició. Enguany és el festival més internacional i amb més activitats que en edicions anteriors. En la sessió d'aquest divendres es podrà gaudir del concert de saxo de Clyde Hernandez i, després, del DJ Pepe Link.

‘Abans que arribi l'alemany' / Teatre

Auditòrium Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor) / Dia 9 a les 20 h

Abans que arribi l'alemany

Obra guanyadora del II Torneig de dramatúrgia de les Illes Balears, interpretada per Muntsa Alcariz i Pedro Mas. Conta la història de na Júlia, una dona d’una seixantena d’anys que acaba de ser diagnosticada d’alzhèimer. La imminència de l’avanç de la malaltia i les reaccions de la seva família i coneguts la conduiran, després del daltabaix emocional que suposa una notícia com aquesta, a prendre una sèrie de decisions imprescindibles per viure plenament el temps de consciència que li quedi.

‘Dones intèrprets d'Eivissa' / Concert

Ajuntament d'Eivissa (plaça d'Espanya, 1. Eivissa) / Dia 9 a les 20 h

Any llompart i 36è aniversari de la llibreria Quart Creixent

Concert per celebrar el Dia internacional de la dona amb les sopranos Lucía Herranz, Ana Molero, María Rodríguez i Irantzu; al violí, Rocío Herranz, i al piano, Clara Costa. Hi haurà servei de bus gratuït per pujar a Dalt Vila; les sortides seran del carrer Comte Rosselló a les 19.15 h.

‘Grandes mujeres de la historia’ / Exposició

Es Generador (carrer de Voranova, 8. Calvià) / Fins al 6 d’abril

'Grandes mujeres de la historia'

Aquesta exposició presenta les dones que han estat subjectes actius i agents de canvi social i polític al llarg de la història. Horari de visita: d'11 a 14 h i de 16 a 21 h.

Laura Ramis / Exposició

Addaya Centre d'Art Contemporani (carrer d'Alexandre Rosselló, 10. Alaró) / Fins al 31 de març

Laura Ramis.

Primera exposició individual a l'illa de l'artista mallorquina Laura Ramis de l'obra realitzada durant la seva estada com a artista resident a Addaya Centre d'Art Contemporani. Laura Ramis va estudiar Belles Arts a Salamanca. Actualment viu i treballa a Madrid. Ha exposat de manera individual a Espacio Experimental (Universitat de Salamanca, 2012); DÓNA2 Centre d'Art de Salamanca (2012); Art Santander (2013); ArtMadrid (2014); Estampa (2016); Galeria Rafael Pérez Hernando (2014 i 2017). Ha participat en convocatòries com 'Obra oberta' (Caixa d'Extremadura); 'Mulier, mulieris' o 'Jóvenes pintores' (Fundación La Gaseta) i mostres col·lectives a Madrid, Castella i Lleó i Mallorca. Recentment, ha participat en la fira Artissima juntament amb Rafael Pérez Hernando, galeria amb la qual col·labora de manera habitual.

'Anglada-Camarasa. Racons predilectes' / Exposició

CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma) / Fins al 2 de setembre

Anglada-Camarasa. Racons predilectes.

Anglada-Camarasa va fer del paisatge de Mallorca un dels seus motius predilectes. Tot i que ja l’havia cultivat en la seva època d’aprenentatge a Catalunya (1886-1894) i puntualment en un viatge a la Bretanya el 1904, la llum mediterrània i l’orografia de Pollença li ofereixen un nou escenari, que aprofitarà amb escreix i en el qual trobarà nous camins per a la seva pintura. Tal com havia fet a París amb altres temes, Anglada continua treballant amb el seu rigorós procediment: observar detingudament el seu entorn, trobar l’objecte, captar-ne l’essència en una nota ràpida i, un cop al taller, donar forma a l’obra definitiva, més complexa. És un procediment llarg, que li exigeix temps i concentració. Vigila amb cura tots els detalls, des de la composició fins a la presentació del tema, des de la llum fins a la sensació de matèria i el color, superposant capes successives de pintura que ha de deixar assecar per obtenir l’efecte desitjat. Espera dies, de vegades mesos, per tornar a viure l’instant adequat o trobar l’efecte precís de llum que incideixi sobre el tema prèviament escollit.

stats