Cultura 14/10/2017

Els premis Octubre homenatjaran Joan Fuster i Marco Miranda i revisaran l'impacte de la Revolució Russa

Els guardons enguany també tindran el premi a la millor obra teatral

Ara
1 min
Cartell de la 46a edició dels Premis Octubre.

ValènciaAmb motiu del lliurament de la 46a edició dels premis Octubre, entre el 17 i el 28 d'aquest mes, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València acollirà diverses activitats culturals amb l'objectiu d'homenatjar les figures de Joan Fuster i Marco Miranda, fundador d'Esquerra Valenciana i alcalde de València, i avaluar el llegat de la Revolució Russa del 1917, de la qual enguany es compleixen 100 anys.

La primera setmana estarà dedicada a les figures de Miranda i Fuster, de qui enguany es compleix el 25è aniversari de la seva mort. Per recordar les aportacions de l'escriptor de Sueca, entre altres activitats es representarà l'espectacle 'Nosaltres les fusterianes' dirigit per Manuel Molins. A més, es presentaran quatre llibres sobre l'intel·lectual valencià.

La segona setmana se centrarà en les aportacions de la Revolució Russa del 1917. Amb aquest objectiu, el congrés d'història dels premis Octubre analitzarà les conseqüències que va tenir aquella revolució al País Valencià.

Finalment, el dissabte 28 d'octubre a la nit tindrà lloc l'entrega dels premis Octubre 2017, que enguany afegeixen el guardó de teatre als tradicionals d'assaig, poesia i narrativa.

stats