Cultura 12/12/2018

La Policia Nacional deté a Ciutadella el presumpte autor de les pintades a Punta Nati

La investigació continua oberta i podria ser també l'autor de les pintades a la naveta dels Tudons

Iván Martín
1 min
L'atac a la Naveta dels Tudons va provocar la condemna unànime de la societat menorquina.

CiutadellaLa Policia Nacional de Ciutadella ha informat aquest dimecres de la detenció d'un home de 35 anys d'origen brasiler, presumpte autor d'un delicte contra el patrimoni històric. El detingut està acusat de realitzar uns grafits a les antigues bateries militars de Punta Nati i tots els indicis apunten que és la mateixa persona que va fer les pintades a la naveta dels Tudons.

De fet, la Policia Nacional no descarta que tingui relació amb l'atac que va patir la naveta dels Tudons, que suposà importants danys en el monument talaiòtic, fet que en va propiciar el tancament. Els grafits apareguts a Punta Nati es varen dur a terme el mes de març de l'any passat. La Policia Nacional inicià una investigació per localitzar-ne el responsable i detenir-lo, però diferents dificultats externes han impossibilitat resoldre abans el cas.

De tota manera, la investigació continua oberta amb l'objectiu de resoldre l'autoria de les pintades a la naveta dels Tudons, monument protegit per la Llei de patrimoni històric de Balears. Els cossos i forces de l'Estat l'han detingut aquest dimecres i durant l'escorcoll domiciliari s'ha intervingut material informàtic, càmeres de fotos i el seu telèfon mòbil. El detingut passarà en les pròximes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia.

stats