Cultura 22/02/2019

Una pintura històrica, transportada per Palma sense cap protecció

La irregularitat ha estat denunciada a l'ARA Balears i a les xarxes socials

Cristina Ros
1 min
Una pintura històrica, transportada per Palma sense cap protecció

PalmaUn professor d'Història de l'Art de la UIB que caminava avui al matí pel carrer de Monti-Sion de Palma s'ha trobat amb el camió d'una cristalleria que transportava una pintura històrica de grans dimensions. A l'aire lliure, sense anar tancada en un contenidor o en una caixa protectora, i agafada amb cordes directament en contacte amb la pintura, l'obra d'art estava del tot desprotegida, una irregularitat que ha estat denunciada a l'ARA Balears i també a les xarxes socials.

El quadre, segons els experts amb els quals s'ha posat en contacte aquest diari, l'han definit, sense dubtes de "bona pintura". Així ho ha afirmat Marià Carbonell, historiador especialitzat en pintura antiga: "És la imatge d'una adúltera. Aparentment, es tracta d'una pintura italiana del segle XVII de les que s'importaren a Mallorca, però també en podria ser una còpia de les moltes que se'n varen fer el segle XIX".

Si bé en un primer moment alguns historiadors han pensat que podria provenir de la Criança, sembla que aquest supòsit està descartat i que pot provenir d'un dels casals del nucli antic de Palma.

stats