Dansa
Cultura 28/04/2023

PalmaDansa arriba amb una programació vinculada a la comunitat i els espais no convencionals

El festival PalmaDansa es durà a terme de dia 3 a dia 14 de maig i inclou més d'una vintena de propostes.

2 min
Presentació de la programació de PalmaDansa 2023

PalmaLa plaça de Quadrado, la Llotja, el castell de Bellver i la torre d’en Pau, a petició de les entitats del Districte de Llevant de Palma, seran alguns dels llocs on es podrà gaudir de diferents espectacles de la nova edició de PalmaDansa. El gruix de la programació del festival es durà a terme des de dimecres dia 3 fins diumenge dia 14 de maig, si bé la lectura del manifest amb motiu del Dia internacional de la dansa, que es fa demà, servirà per encetar-la de manera simbòlica. Els encarregats de la lectura seran enguany els alumnes del Conservatori de Música i Dansa de les Illes Balears.

Pel que fa a la programació del festival, inclou l’actuació de dos premis Nacionals de Dansa, espectacles al carrer, i temàtiques com la tradició, el cos femení i activitats immersives, entre d’altres. La ballarina Catalina Carrasco, qui n’ha fet l’assessorament artístic, n’ha subratllat la voluntat d’innovar des de la creativitat i la coherència. “La meva voluntat entorn d’aquestes diferents propostes és oferir experiències que d’altres maneres no podríem tenir”, segons detallava al seu projecte, “sigui a través del descobriment, la sorpresa, l’emoció, la plasticitat o la pròpia participació amb espectacles atractius, tallers i altres accions”. 

Programa del festival PalmaDansa d'enguany

Entre les propostes provinents de les Balears del PalmaDansa d’enguany s’hi troba la conferència performàtica I aquest és el meu cos de Concha Vidal, que es durà a terme dia 4 de maig; l’espectacle interactiu amb el públic Sa Dansa és mel d’Eulàlia Bergadà, que es representa dia 5 de maig a la plaça Major, o Ballamunt, el projecte de dansa comunitària intergeneracional de la companyia Maria Antònia Oliver, que es podrà veure dia 12 de maig a la plaça de Quadrado. Dia 13 de maig, arran d’una petició de les entitats del Districte de Llevant, es farà l’espectacle Vie nu du, de la companyia Low Air, a la Torre d’en Pau seguida d’un diàleg postfunció. 

El teatre Principal acollirà també algunes de les propostes del festival, com Harakiri, una producció de la companyia Les Impuxibles, de les germanes Ariadna i Clara

Peya, o Hacemos como que bailamos, de la companyia Unaiuna. Per altra banda, al teatre Xesc Forteza s’hi representarà Pas de deux, del Premi Nacional de Dansa Chevy Muraday i l’artista Miss Beig, a més de Tradere, espectacle que parla de les tradicions amb un llenguatge contemporani, o Un mundo feliz, basada en la novel·la d’Aldous Huxley. Dia 13 de maig serà el torn de Vetlla, una activitat immersiva amb música de Bach creada per Magdalena Garzón específicament pel lloc on serà representat, La Llotja. La cloenda del festival serà al Castell de Bellver diumenge dia 14 amb el Premi Nacional de Dansa Israel Galván, un dels referents del flamenc contemporani. Hi presentarà l’espectacle Solo. 

stats