Art contemporani
Cultura 18/07/2023

Palma es prepara per a una Nit de l'Art amb dues noves galeries i una vintena d'exposicions

El dissabte 23 de setembre es farà la 27a edició de l'esdeveniment, amb mostres d'artistes com Susy Gómez, Teresa Matas, Anna Nero i Laia Ventayol

2 min
Imatge d'arxiu de la Nit de l'Art.

PalmaCatorze galeries obriran les portes a la ciutadania en una de les cites més important de l'any a Palma: la Nit de l'Art, que s'ha presentat aquest dimarts a la galeria CCA Andratx. Serà dissabte 23 de setembre quan es farà l'esdeveniment, que des de fa gairebé tres dècades marca el començament de la temporada artística balear i que enguany acull una vintena d'exposicions. A més, durant tota la setmana l'associació Art Palma Contemporani organitza diverses activitats. L'horari d'obertura de totes les galeries implicades serà de 18 a 23 hores, encara que cal tenir en compte que tenen la seva pròpia programació oberta a tots els públics. 

Aquesta edició inclou dues galeries joves però ja particularment rellevants en el panorama estatal i també internacional: la Bibi i Fermay. Les dues galeries mallorquines van ser fundades el 2021 i el 2022.

Imatge de la presentació de la 27a edició de la Nit de l'Art.

Pel que fa a les mostres, a la sala Baró es podrà visitar l'exposició individual de Susy Gómez i la de Teresa Matas a Aba Art Lab. Per part seva, CCA Andratx comptarà amb una nova jornada de Open Studios i la inauguració de l'exposició individual d'Anna Nero, entre altres mostres. Galeria Fermay proposa una exposició col·lectiva que inclou obra de Nadia Barkate, Alex Hudson i Nadia Naveau, mentre que a Fran Reus es presenten tres noves exposicions: una col·lectiva amb obres de Thom Trojanowski, Jack Jubb i Guillermo Ros, i les mostres individuals de Marian Garrido i de Piotr Bury Lakomy, aquest últim a la sala The Vault.

Kewenig Palma inaugura el curs amb un solo d'Andi Fischer. L21 Palma obre programa amb altres tres exposicions individuals a la seva seu en s’Escorxador: Rob Thom, títulada Berserkers, Ryan Browning Loot i Ákos Ezer, amb el seu At least we had surf de vela ràpid today…. LA Bibi Gallery presenta un projecte individual del celebrat artista Serge Attukwei Clottey. La galeria Pelaires presentes tres exposicions individuals d'artistes estatals i internacionals de gran importància: Oliver Osborne, Inês Zenha i Diego Delas.

L'exposició individual Variables, del jove artista nascut a Palma Josep Santamaria, es podrà visitar en dos espais simultàniament: la galeria Xavier Fiol i la galeria Pep Llabrés. Finalment, galeria Maior (Pollença), ens convida a descobrir la jove artista mallorquina Laia Ventayol García, amb l'exposició individual, la inauguració de la qual serà diumenge 24 de setembre.

El CaixaFòrum acull activitats paral·leles

Com a activitats paral·leles a la gran nit del dissabte, i al llarg de la setmana, es fan a Palma diversos esdeveniments i activitats. Així, divendres 22 de setembre, CaixaFòrum Palma presentarà una taula rodona sobre col·leccionisme privat i públic amb la presència de Nimfa Bisbe, cap de les col·leccions d'art de La Caixa, al costat d'altres ponents, com Lorena Pérez-Jácome. D'aquesta última, cal esmentar que, enguany, la Fundació ARC li ha concedit el Premi A a la Difusió i Recerca de l'Art Contemporani des del Col·leccionisme. Juntament amb la seva parella, Javier Lumbreras, va rebre aquest guardó per la labor que han fet des del 2004 a través de la Col·lecció Adrastus, actualment dipositada com a fons permanent a Collegium.

stats