Espais culturals
Cultura 29/03/2023

Les obres de la Capsa de Música acabaran a final d'any

El Govern ha fet una visita a la construcció, que tindrà una sala principal amb capacitat per a 700 persones, aquest dimecres

ARA Balears
2 min
La Capsa de Música, en construcció.

PalmaLa Capsa de Música, que serà l'espai de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB), estarà llesta a final d'any, segons han anunciat aquest dimecres en una visita a les obres que han fet diferents representants polítics, entre els quals hi havia la presidenta del Govern, Francina Armengol. Amb un pressupost de 8,5 milions d'euros, serà el primer espai escènic a l'estat espanyol de titularitat pública que es construeix amb un model de finançament publicoprivat, i el primer auditori que pertany en exclusiva a una orquestra pública.

Dels 8,5 milions que finalment costarà l'obra, la Fundació Kühne n'aporta dos milions, Fundatur dos més i els altres 4,5 milions són aportació del Govern. L'Ajuntament de Palma, per la seva banda, va cedir el solar en què es fa la construcció.

Aquesta Capsa de Música és, per a Armengol, "un somni que es fa possible": "Creim en la cultura, en la Simfònica i creim que podem ser referents internacionals en música clàssica", ha dit aquest dimecres. Ha afegit que l'espai tindrà tecnologia "absolutament puntera i preparada perquè es pugui veure a cada una de les illes en directe el que hi passi".

Com serà l'espai?

A les obres s'han vist els progressos en les naus laterals, de les quals l'esquerra allotjarà les zones d'assaig, l'estudi dels músics i els camerinos, i la dreta, la zona d'administració i arxiu. Des del segon pis, s'ha pogut veure l'estructura central, en la qual s'ubicarà la sala principal per a les actuacions de l'orquestra.

El nou equipament disposarà d'una sala principal amb capacitat per a 700 persones, una sala de cambra multiús amb capacitat per a 100 persones, així com sales d'oficines, un arxiu, cinc sales d'estudi i un parc exterior per a projeccions en directe, amb capacitat per a 800 persones.

A més, tindrà una dotació tècnica única a Europa, amb més de dinou punts de càmeres per a enregistrament en 4K amb producció en directe; un sistema de microfonia d'alta definició; un sistema interior d'altaveus atmos i estèreo al parc exterior; una pantalla led d'alta definició exterior de 150 M2MA; un sistema de projecció 4K a la sala principal; un sistema d'il·luminació escènica multidisciplinari, i uns panells solars que produiran una independència energètica del 60%.

stats