Cultura 12/01/2022

'El nino', una tragicomèdia sobre l'anorèxia, amb Enka Alonso

L'actriu menorquina pujarà a l'escenari del Principal de Maó amb una peça dirigida per Loredana Volpe i que ja s'ha vist a Barcelona

ARA Balears
1 min
L'actriu Enka Alonso.

PalmaL'actriu Enka Alonso, amb la direcció de Loredana Volpe, de la companyia La Salamandra, és l'encarregada de defensar El nino — allà on és més fàcil veure-s’hi, una adaptació teatral del text Il Bambolo – Dov’è più facile guardare, de la dramaturga italiana Irene Petra Zani. Es tracta d'una història dolorosa, fosca, crua i propera sobre l'anorèxia, que es presenta aquí com un símptoma d'un trastorn però també com un mecanisme de defensa d'algú que ha patit abús sexual durant la infància. Es podrà veure aquest divendres, 14 de gener, al teatre Principal de Maó.

El text va ser traduït al català per Joan Casas Fuster, i amb ell van guanyar el premi Born de residència de creació teatral 2020, que atorga el Cercle Artístic de Ciutadella. La peça s’ha presentat a la Sala Beckett i a l’Espai Brossa de Barcelona.

La companyia defineix aquesta funció com una tragicomèdia amorosa. "La protagonista ens fa coneixedors d’aquest trastorn mentre el camufla amb la tragicomèdia d’un amor impossible i la seva petició inesgotable de trobada i dialèctica amb l’altre, eternament present i absent", expliquen des de la companyia. Això s’entén més quan el públic sap que la seva parella de tota la vida és un ninot inflable. "Per ella, ell és real i els seus ulls sense ulls són els únics ulls que pot estimar. Aquest amor és difícilment degradable, com el plàstic. Com una il·lusió", apunten.

stats