Cultura 21/03/2019

Neix la Poeteca, un projecte per recopilar i divulgar la poesia en català

La base de la compilació poètica és el llegat de Blai Bonet

E. N.
2 min
La Poeteca serà l'espai biblioteca de la futura casa Blai Bonet

PalmaLa Fundació Mallorca Literària i la Casa Museu Blai Bonet han impulsat la Poeteca, un projecte de divulgació poètica que han presentat aquest dijous horabaixa a la llibreria Rata Corner. La Poeteca té dues potes: la digital i la física.

En l’àmbit digital, el projecte es concreta en una plataforma web en què es fa una compilació de la poesia catalana, amb l'obra de Blai Bonet com a base. La web també conté un apartat dedicat a l’acció poètica, que compta amb un calendari amb les diferents activitats organitzades per la fundació.

En la vessant física, la Poeteca serà l'espai biblioteca de la futura Casa Museu Blai Bonet, que acollirà fons bibliogràfics especialitzats en poesia i servirà per fomentar la creació i la lectura poètica, amb activitats regulars.

Una continuació de Mag Poesia

Aquest projecte recupera la compilació de poesies feta, des de 1997, per Antoni Artigues per a la plataforma Mag Poesia. En aquest sentit, el conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha expressat que aquest projecte "és un gest que farà que la feina d'Artigues i tots el seus col·laboradors no quedi en l'oblit".

Per la seva banda, la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells, ha explicat que, amb la Poeteca "recollim el testimoni d'un dels projectes de divulgació poètica més importants que s'han duit a terme, que és la web Mag Poesia, una feina d'Artigues, que va aconseguir recollir més de 600 autors a la seva base de dades".

Castells ha explicat que el principal objectiu del projecte és "fer més accessible la poesia d'una manera molt rigorosa"; també ha afirmat que "volem que la Casa Museu Blai Bonet sigui la casa de la poesia en un sentit plural".

Per últim, la poeta i música Glòria Julià ha comentat que "les darreres paraules que em va dir Toni Artigues varen ser perquè mantinguem Mag Poesia, per això, quan vaig rebre la proposta de Mallorca Literària, va ser com un fil de llum que em va alegrar moltíssim".

stats