Cultura 11/06/2015

Cervantes ja té una làpida a les Trinitàries de Madrid

Un sepulcre recorda, a l'església de Sant Ildefons, l'escriptor d''El Quixot': "Yace aquí Miguel de Cervantes Saavedra, 1547-1616"

Agències
1 min
El sepulcre de Miguel de Cervantes / EFE

MadridLes restes de l'escriptor Miguel de Cervantes ja descansen al nou monument en honor seu erigit a l'església de Sant Ildefons del convent de les Trinitàries de Madrid, prop d'on van ser trobades, en una cripta, aquest març. "Yace aquí Miguel de Cervantes Saavedra, 1547-1616", resa la capçalera de la placa commemorativa del sepulcre inaugurat avui, que inclou uns versos de 'Los trabajos de Persiles y Segismunda' de Cervantes: "El tiempo es breve, las ansias crecen, las esperanzas menguan y, con todo esto, llevo la vida sobre el deseo que tengo de vivir".

Gairebé tres mesos després de la troballa de les restes de Cervantes, la seva esposa i altres persones enterrades a l'església primitiva del convent –situada en un punt diferent de l'actual–, l'alcaldessa en funcions de Madrid, Ana Botella, i el director de la Real Academia Española (RAE), Darío Villanueva, han descobert la bandera d'Espanya que cobria el monument. El sepulcre consta d'una placa de pedra calcària d'1,6 metres d'alçària i 1,2 d'amplària sobre un suport tallat en granit que està situat a l'esquerra de la porta d'entrada de l'església, que té la consideració de bé d'interès cultural. A l'interior, hi ha tres urnes en què un equip d'investigadors, arqueòlegs i historiadors encapçalat per Francisco Exteberria va assenyalar "sense discrepàncies" que hi havia algunes restes pertanyents a Miguel de Cervantes.

A l'acte, en el qual s'han retut honors militars a Cervantes, per la seva trajectòria a l'exèrcit, ha parlat l'alcaldessa en funcions de Madrid, Ana Botella: "Som aquí perquè Espanya i el món tornen a honrar les restes mortals de Cervantes com no s'havia fet en tres segles, quan van ser traslladades el 1697 al sòl de la cripta".

stats