GESTIÓ CULTURAL
Cultura 05/11/2016

Microteatre i producció als cursos de l’IEB

Les dues activitats van adreçades a la formació en gestió cultural

Ara Balears
2 min
Distints actors i actrius de les Illes, al taller que s’ha fet a l’ESADIB.

PalmaAquesta setmana, l’Institut d’Estudis Baleàrics organitza, conjuntament amb el Cercle Artístic de Ciutadella-Premi Born de Teatre, i amb la col·laboració de la sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia i l’ESADIB, dues activitats de formació en l’àmbit de les arts escèniques, en el marc del seu programa de formació en gestió cultural: d’una banda, un taller d’escriptura de peces breus amb Marc Rosich i, de l’altra, una xerrada sobre producció amb Jan Vilanova, de Sixto Paz Producciones.

El taller Provocació de peces breus es du a terme aquest cap de setmana a l’ESADIB; el mes d’octubre, Marc Rosich ja va impartir aquest mateix curs a Menorca, al Cercle Artístic de Ciutadella.

El microteatre cada cop és més present a les nostres cartelleres, com una nova oferta de gran interès entre el públic i també entre dramaturgs i creadors escènics. En aquest taller es pretén analitzar quines són les habilitats per a l’essencialització dels ingredients i la capacitat de sorpresa ràpida; es treballarà la dramatúrgia específica d’aquest nou format teatral.

La importància de la producció

D’altra banda, Jan Vilanova ofereix a Ciutadella i a Palma la xerrada La producció també és un art -avui, a Palma, mentre que a Menorca va ser aquest divendres.

La productora Sixto Paz va néixer fa tres anys per canviar les regles del joc. Volen crear una experiència teatral més completa i adaptar-la a cada espectacle en concret partint del fet teatral, del text, del tema central de l’obra.

En aquesta línia, es tractaran temes com ara partir de zero amb una productora teatral, triar i començar els projectes, diferents estratègies de taquilla i activitats al voltant dels espectacles. Aquestes activitats s’emmarquen en el programa de formació en gestió cultural que l’IEB ha posat en marxa el 2016 per a les diferents disciplines artístiques. En el camp de les arts escèniques, el febrer se celebrà una jornada sobre centres de creació i, el maig, un taller d’internacionalització i una xerrada sobre distribució i creació de nous públics.

stats