Cultura 02/10/2018

Més d'11.200 persones han visitat el Museu de Menorca durant els mesos d'estiu

Després del període en què el Museu ha estat d'accés gratuït, per celebrar-ne la reobertura, es procedirà a pagar una quota d'entrada de 4 euros, la general, i de 3 euros, la reduïda

Iván Martín
1 min
La directora del Museu de Menorca, Carolina Desel ha estat clau en la revitalització de l'equipament cultural.

MaóUn total d'11.246 persones ha visitat el Museu de Menorca des de la inauguració de la nova exposició permanent, entre el passat 19 de juliol i el 30 de setembre. Durant aquest període, el Museu ha tingut una mitjana de 150 visitants diaris. El dia de més afluència va ser el 14 d'agost, amb 448 persones. Dels 11.246 visitants, el 26% correspon a públic local, un fet que la direcció de l'equipament cultural valora "molt positivament".

Cal recordar que en tot moment s'ha cercat la implicació del públic menorquí per elaborar el projecte museogràfic. Històricament, captar l'interès dels usuaris autòctons ha estat la gran assignatura pendent i després de l'obtenció d'aquest percentatge, la direcció té l'objectiu de "mantenir la xifra, consolidar-la per intentar augmentar-la de cara el futur". Altres dades rellevants relatives a l'assistència de visitants a l'estiu són que el 30% dels visitants procedia de la resta de l'Estat espanyol, el 16% eren britànics i el 8%, francesos.

Després d'aquest període en què que l'entrada al Museu de Menorca ha estat gratuïta, per celebrar-ne la reobertura, la quota d'entrada serà de 4 euros, la general, i de 3 euros, la reduïda. Així mateix, per tal de fer accessible l'equipament a totes les economies, la direcció ha establert una política de gratuïtat molt àmplia. A més, totes les exposicions temporals continuaran sent d'accés lliure.

stats