Festivals
Cultura 10/08/2022

El Menorca Doc Fest convoca el Premi Biosfera de curtmetratges

El premi està dotat amb 500 euros i es poden presentar audiovisuals fins dia 17 d'agost

ARA Balears
1 min
Les aus marines són un dels actius de la Reserva de la Biosfera de Menorca.

PalmaFins dia 17 d'agost es poden presentar curtmetratges a la convocatòria del Premi Biosfera, convocat pel Menorca Doc Fest i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera. Se cerca el millor curt divulgatiu per difondre, valorar i conèixer experiències, hàbitats, persones que treballen per a la conservació de la biodiversitat, en projectes innovadors de desenvolupament sostenible, etc. És la segona edició del concurs, i es fa una crida a les reserves de biosfera d’arreu del món.

El Premi Biosfera a millor curtmetratge 2021 divulgatiu de reserves de la biosfera i espais naturals va ser per a Voces en el Barranco de Rafael Marrero Acosta (Illes Canàries); mentre que Twakana Yagán, de Rodrigo Tenuta i Ignacio Leonidas (Xile) van obtenir la menció especial del jurat.

Els curts documentals han de posar en valor la natura, els projectes o les iniciatives sostenibles en alguna de les reserves de la biosfera d’arreu del món. El guardó està dotat amb 500 euros al millor curt divulgatiu d'entre els nou finalistes seleccionats. Tots els films seleccionats es podran veure a la Sala Albert Camus de Sant Lluís entre el 21 i 23 d’octubre de 2022.

El Menorca Doc Fest compta amb el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i el suport institucional de l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Consell Insular de Menorca, l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, l'Ajuntament de Sant Lluís, l'Ajuntament del Mercadal, l'Ajuntament de Maó, la Fundació Balearia i l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera, a més d’altres col·laboradors locals.  

stats