Exposicions

La memòria de Susy Gómez i l'alteració de Nauzet Mayor, protagonistes a Es Baluard

Els artistes presenten una mostra perhom, que s'inauguren el mateix dia: aquest dijous, 16 de febrer, a les 19 hores

Susy Gómez, passejant per la sala que acull les peces de grans dimensions que formen 'Gest contra l'oblit'.
2 min

PalmaEs Baluard Museu inaugura aquest dijous, 16 de febrer, dues exposicions que conviden l'espectador a fer una pausa en la voràgine del dia a dia; dues exposicions que són, com a mínim, inquietants. L'artista Susy Gómez presenta Gest contra l'oblit i Nauzet Mayor, Cos en fuga. Membrana i transició.

La mostra de Nauzet Mayor.

La de Gómez és una instal·lació pictòrica de peces de gran format. En una sala obscura, el llenç de tela de lli s'alça a les parets, que troben en les formes més clares la memòria. "Aquesta obra m'ha duit al límit de mi mateixa. M'ha permès connectar amb la memòria i amb la pulsió que fa que algú senti l'impuls de fer art", ha dit Susy Gómez. Ha explicat, també, que s'ha tornat a sentir com la nina petita que feia dibuixos sense aturar. "M'he apropat a tot allò des de la consciència", ha apuntat. Durant la visita a l'exposició amb la premsa, l'artista, que passejava per la sala, s'ha emocionat.

Imma Prieto, la directora d'Es Baluard, s'ha encarregat de comissariar el projecte –de fet, ella el va proposar a Gómez quan va veure l'exposició Quantum, a la galeria Horrach Moyà, el maig passat. Prieto assegura que Gest contra l'oblit és un projecte que "demana temps" al visitant.

Per la seva banda, Cos en fuga. Membrana i transició, és un projecte comissariat per Martí Manen, que actualment dirigeix l'espai Index d'Estocolm. Com ha explicat, la distribució de l'espai i les peces "reclamen una nova manera de visitar una exposició". Pot semblar una exposició a mig fer, precisament, perquè es tracta d'un cos desmembrat, descol·locat; amb les seves parts a l'abast del visitant perquè pugui explorar-les.

Nauzet Mayor, l'autor de la instal·lació, s'ha mostrat emocionat per la "intensitat" que hi ha hagut durant el procés de creació.

L'exposició Gest contra l'oblit es pot visitar a l'Espai B fins al 4 de juny de 2023. Cos en fuga. Membrana i transició, situada a l'Espai D, fins al 28 de maig de 2023.

Susy Gómez i Nauzet Mayor.
stats