Exposicions
Cultura 15/02/2023

La memòria de Susy Gómez i l'alteració de Nauzet Mayor, protagonistes a Es Baluard

Els artistes presenten una mostra perhom, que s'inauguren el mateix dia: aquest dijous, 16 de febrer, a les 19 hores

2 min
Susy Gómez, passejant per la sala que acull les peces de grans dimensions que formen 'Gest contra l'oblit'.

PalmaEs Baluard Museu inaugura aquest dijous, 16 de febrer, dues exposicions que conviden l'espectador a fer una pausa en la voràgine del dia a dia; dues exposicions que són, com a mínim, inquietants. L'artista Susy Gómez presenta Gest contra l'oblit i Nauzet Mayor, Cos en fuga. Membrana i transició.

La mostra de Nauzet Mayor.

La de Gómez és una instal·lació pictòrica de peces de gran format. En una sala obscura, el llenç de tela de lli s'alça a les parets, que troben en les formes més clares la memòria. "Aquesta obra m'ha duit al límit de mi mateixa. M'ha permès connectar amb la memòria i amb la pulsió que fa que algú senti l'impuls de fer art", ha dit Susy Gómez. Ha explicat, també, que s'ha tornat a sentir com la nina petita que feia dibuixos sense aturar. "M'he apropat a tot allò des de la consciència", ha apuntat. Durant la visita a l'exposició amb la premsa, l'artista, que passejava per la sala, s'ha emocionat.

Imma Prieto, la directora d'Es Baluard, s'ha encarregat de comissariar el projecte –de fet, ella el va proposar a Gómez quan va veure l'exposició Quantum, a la galeria Horrach Moyà, el maig passat. Prieto assegura que Gest contra l'oblit és un projecte que "demana temps" al visitant.

Per la seva banda, Cos en fuga. Membrana i transició, és un projecte comissariat per Martí Manen, que actualment dirigeix l'espai Index d'Estocolm. Com ha explicat, la distribució de l'espai i les peces "reclamen una nova manera de visitar una exposició". Pot semblar una exposició a mig fer, precisament, perquè es tracta d'un cos desmembrat, descol·locat; amb les seves parts a l'abast del visitant perquè pugui explorar-les.

Nauzet Mayor, l'autor de la instal·lació, s'ha mostrat emocionat per la "intensitat" que hi ha hagut durant el procés de creació.

L'exposició Gest contra l'oblit es pot visitar a l'Espai B fins al 4 de juny de 2023. Cos en fuga. Membrana i transició, situada a l'Espai D, fins al 28 de maig de 2023.

Susy Gómez i Nauzet Mayor.
stats