Feminismes
Cultura08/03/2023

Manacor omple els carrers d'imatges de dones cuidadores

Es tracta d'una mostra de 29 fotografies de Núria Sanz

ARA Balears

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha presentat aquest 8 de març l'exposició Abric i coratge, un projecte fotogràfic que ha omplert els carrers de Manacor i Portocristo amb imatges de la fotògrafa Núria Sánchez que visibilitzen i reconeixen les tasques de cura que assumeixen les dones. Les 29 fotografies recullen moments de la vida i la realitat de les dones en diferents àmbits: mares monoparentals, cures de persones grans, la maternitat, la cura de les padrines als nets o la diversitat cultural. Les imatges que conformen Abric i coratge ofereixen una versió íntima del paper de les dones.

Per tal de fer més humana l'exposició, les fotografies van acompanyades d'un codi QR en què es pot llegir la història que representa cada imatge. En aquest sentit, la delegada d'Igualtat del consistori manacorí, Carme Gomila, ha destacat que són imatges "dures; de parts, de postparts, de depressió, de dol, d'avortament, històries de dones que cuiden familiars amb dependència o discapacitat, o de dones que treballen en l'àmbit de les cures per sobreviure. Són històries molt dures que gràcies a aquest projecte deixen de formar part només de l'àmbit privat, de portes endins i les posam a parets del municipi".

Cargando
No hay anuncios

Les imatges s'han instal·lat a diferents parets en desús situades a la cantonada del carrer de la Sínia dels Frares amb el carrer de Joan Lliteres, al carrer de Joan Lliteres número 13, a la ronda del Port cantonada amb el carrer dels Enagistes, i a Portocristo a la ronda de l'Oest amb el carrer de la Marina. A través d'un comunicat, l'Ajuntament de Manacor ha explicat que han decidit col·locar les imatges al carrer i no en una sala tancada per fer "inevitable" que les persones les vegin, "per dur al centre de l'espai públic assumptes que no solen transcendir l'esfera privada, però que és necessari que es facin visibles".

Cargando
No hay anuncios

Núria Sánchez ha destacat que amb aquest projecte el seu objectiu és "visibilitzar les vides i circumstàncies de les dones que cuiden i que curen". La fotògrafa ha assegurat que les cures "malauradament" encara recauen damunt les dones i dins l'àmbit privat i que aquesta obra pretén ser un reconeixement a totes aquestes dones cuidadores, per les tasques que fan i que es carreguen a l'esquena. A més, un altre dels objectius principals és ser una altra eina per tal d'obrir els ulls a tota la societat i que es vegin totes aquestes tasques rutinàries i que sovint no són valorades perquè no són visibles.